Skip to main content

1957 huszforintMivel minden alapítvány folyamatosan gyűjti a forrásait, egy olvasónk érdekes javaslattal állt elő, és ennek indokául a következő történetet mesélte el. Az ötletét jónak találtuk, ezért megosztjuk.

 Néhány évig a szocializmus idejében egy vidéki kis faluban élt, ahol igen megbecsült személynek számított a körzeti orvos. Amikor új orvos jött a faluba, senki sem tudta, mennyi hálapénzt kell neki adnia. Hogy ebből ne legyen feszültség, és az orvos is megkapja a hálapénzt, az a megoldás született, hogy mindenki – az akkoriban megfelelő összegnek számító – papír húszast adjon csak az orvosnak. Ezt mindenki ki tudta fizetni alkalmanként, gazdag és szegény, így az orvos és a beteg is jól jár, hisz mindenki fizetett.

Olvasónk ezt átültetendő a mi gyakorlatunkba, azt a konkrét javaslatot tette, hogy kérjük a szülőket, gazdasági társaságokat, mindenki csak egy-két ezer forintot utaljon el az alapítvány számlájára. Ahogy mondta, meglátjuk, több forrást lehet így gyűjteni, mint egyébként. Természetesen azt is hozzátette, hogy mindig lesz néhány gazdagabb ember, aki akár nagyobb összegű adományt is fel tud ajánlani.

Arra kérjük tehát, hogy adakozzon! Ezzel elősegíti eddig elkészült segédletünk kibővítését, mi pedig gyermekeink oktatására költjük a pénzt. Jövőre az ovisokra és a kisiskolásokra is megfelelő segédletet írunk.

A sok kicsi is sokra megy…

Bővebb információ a Támogatóink rovatban.

Számlaszámunk: K & H Bank, 10404027-49575653-51551027

Be Fair! Alapítvány

TOP 5