Skip to main content

Szombaton birtokba vesszük a kertet, kertrendező, ültető napot tartunk. Csak az idő jó legyen. A Közpart Kft, a kispesti parképítők gyönyörűen megcsinálták a kert szakmunka részét, kerítést építettek, átdolgozták a földet, elkészültek az ágyáskeretek és be is lettek ásva, fel lettek töltve komposzttal, hála a Főkert Zrt-nek. Tökéletesen látszanak a kert keretei, a főbb formák, bár az egész most még csak csontváz, mégis radikális a változás a néhány héttel ezelőtti állapotokhoz képest.

A környéken már mindenki tudja mi is készül itt, mamák viszik hazafelé a gyerekeiket a szomszéd iskolából és magyarázzák, hogy itt paradicsom és más növények fognak nőni, bácsik, nénik fognak kertészkedni. Valahol nagyon tetszik, több mint jóleső érzés.

10 órakor találkozunk, eljön minden városi kertész, elvégezzük a végső simításokat, elkezdjük a palánták ültetését. Remélem nem lesz durva eső, mindenki nagyon lelkes, palántáznak otthon, tervezgetik a parcelláikat, nagy az izgalom, nagyok a várakozások. Sok munkánk lesz, el kell egyengetni a gépek által itt hagyott buckákat, ki kell szedni a megmaradt gyökereket, tarackot, füvesítünk, kialakítjuk a közös fűszerkertet, meg kell tisztítani a környéket, sok port hagytak a munkagépek, és természetesen mindenki beülteti a saját parcelláját. Tegnap este kinn voltam mamámnál, ő nagy kertész, egy csomó palántát kaptam tőle, plusz nekem is vannak sajátok, meg magok is, szóval tele fogom ültetni a területemet. Erről fog szólni a szombat, vasárnap.

A szombati napot nem hirdettem meg a sajtóban, még nincs itt az ideje, jövő héten a Föld Napján, vasárnap tartunk nyílt napot és sajtónapot, másrészt részt veszünk a Wekerle telepi eseményen is. Az is egy hosszú hétvége lesz. Az ünnepélyes megnyitó valamikor május közepén lesz, addigra a kert is szépen ki fog virágozni, látványos lesz, addigra felépülnek a még hiányzó elemek.


Rosta Gábor
Forrás: http://www.avarositanya.hu/site/node/5972

TOP 5