Skip to main content

Casa Cacao utajovobe.eu 

A spanyol El Celler de Can Roca éttermet a Restaurant Magazine kétszer is a világ legjobb éttermének választotta, ráadásul 2009 óta három Michelin csillaggal is büszkélkedhet.

A járvány miatti leállás azonban új irányba vitte a vállalkozást, és saját csokoládégyárat alapítottak Casa Cacao néven – írja a CNBC.

hirdetés

Az El Celler de Can Roca éttermet három testvér – Joan, Josep és Jordi – alapította és ők szervezték meg a  csokoládégyárat is, amely ráadásul egy luxushotellel egy épületben található.

A Casa Cacao jelentése a csokoládé háza, és a legfiatalabb testvér, a pékséget is üzemeltető Jordi Roca vezeti. A gyár Girona belvárosában, egy ötemeletes történelmi épületben van, ahol a Hotel Casa Cacao 15 szobás luxushotel is található.

A luxushotelt márvánnyal és keményfával díszítették, amit helyi kézművesek készítettek, az ágyneműhöz pedig biopamutot használtak.

Jordi Rocát a William Reed Business Media 2014-ben a legjobb cukrásznak nyilvánította.

A Casa Cacaóban pedig a kakaóbabtól kezdve a pörkölésen át a kész formázásig, mindent helyben végeznek, miközben a kész csokoládékat a kávézóban meg is lehet kóstolni, illetve meg lehet vásárolni – ráadásul a csomagolóanyag újrahasznosított kakaószálból készült.

„Kakaóbabot hat mezőgazdasági termelőtől veszünk"

– nyilatkozta Jordi Roca.

A hat termelő közé tartozik a perui őslakos Awajún emberek, kolumbiai Arhuaco közössége, valamint a venezuelai rangos Hacienda Cacao Caribe farmja.

A kávézóban hat tejalapú csokoládé (három tehéntejjel, kettő juhtejjel, és egy kecsketejjel) készül, valamint két speciális csokoládé a Macallan Double Cask whiskyben áztatott kakaóbabból, a másik mandarinos és édesgyökeres mártással készül.

Továbbá a vendégek szezonális csokoládékét, kenhető krémeket, csokoládés italokat és süteményeket is fogyaszthatnak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A kép: csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5