Skip to main content

Air Protein levegőből műhús 

Egyre hihetetlenebb fejlesztések látnak napvilágot a levegő hasznosításának kérdésében.

Ezek között vannak azok, amelyek révén olyan anyagok is előállíthatók a levegővel, amikre korábban még csak gondolni sem volt érdemes, mert teljesen lehetetlen kihívásnak tűnt.

hirdetés

Az Air Protein nevű kaliforniai vállalat például kifejlesztett egy, az eddigi megközelítésektől alapjaiban különböző póthúsgyártó technológiát, amelynek segítségével levegő alapú műhúst állítanak elő.

A növényi alapú vagy sejttenyésztett verziók mellett hamarosan a levegő alapú műhús is felbukkanhat a kiskereskedelemben.

Egy Air Protein nevű kaliforniai cég fejlesztette ki az eddigi megközelítésektől merőben különböző gyártási technológiát - írja a The Spoon nyomán a Store Insider.

A vállalat az eljárás folyamán a levegőben fellelhető elemeket (például szén-dioxidot) egy fermentációs tartályban génmódosított mikroorganizmusokkal eteti meg.

Miután a mikrobák ezeket az elemeket lenyelték, egészséges műhúsok alapanyagaként is felhasználható fehérjét bocsátanak ki magukból.

MINTHOGY A „LÉGFEHÉRJE" GYÁRTÁSÁHOZ SEM FÖLDRE, SE VÍZRE NINCS SZÜKSÉG, GYAKORLATILAG BÁRHOL ELŐÁLLÍTHATÓ AZ ANYAG.

Habár az Air Protein még nem nevezte meg, hogy a továbbiakban milyen konkrét hústípusokat kíván előállítani, elmondása szerint az így született termékeit közvetlenül a fogyasztók számára kívánja majd értékesíteni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pikist

TOP 5