Skip to main content

 

Bernard Arnault nem csupán Franciaország, de a világ egyik leggazdagabb embere is. A Louis Vuitton anyacégének vezetője ráadásul elképesztő ütemben növeli a vagyonát, amivel a globális toplista harmadik helyére futott be.

Bernard Arnault jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere.

hirdetés

Csak az Amazon vezetője, Jeff Bezos, illetve a Microsoft legendás alapítója, Bill Gates előzi meg. Ráadásul Arnault vagyongyarapodása egészen lenyűgöző. Idén eddig 28,5 milliárd dollárral növelte az összvagyonát, amely a hétvégéig 97,1 milliárd dollár volt.

Lehet, hogy Arnault neve önmagában nem mindenkinek ismerős, az viszont biztos, hogy a cégének márkáiról már mindenki hallott. Az LVMH francia konglomerátum ugyanis nagyjából 60 leányvállalatot tömörít, beleértve olyan, világszerte ismert márkákat, mint a Louis Vuitton, a Dior, a Henessy, a Marc Jacobs, vagy épp a Rihannához köthető Fenty.

A 70 éves Arnault ráadásul idén elég jó évet tudhat maga mögött. A vezérigazgató az LVMH részvényeinek 41 százalékát tulajdonolja, a cég papírja pedig 50 százalékot emelkedett ebben az évben. Az év elején Arnault még csak a negyedik volt a világ leggazdagabb embereinek listáján. Az év során viszont már megelőzte Warren Buffett befektetési gurut, de egy időre Bill Gates-t is maga mögé szorította.

Emellett valószínű, hogy Arnault-nál kevesen produkáltak sikeresebb októbert a világban.A luxusguru ugyanis mindössze három nap alatt, október 9. és 11. között 5,1 milliárd dollárral növelte a vagyonát.Ha az egész évet nézzük, akkor Arnault január 1. és október 13. között 28,5 milliárd dollárt keresett.

Összevetésképpen, a jelenlegi második Gates 16,5 milliárd dollárt keresett idén, míg Bezos 16,7 milliárdot veszített – ezzel egyébként egészen izgalmas a verseny az első helyért, mivel Bezosnak 108, míg Gates-nek 107 milliárdos vagyona van.

Business Insider továbbá kiemelte, az idei év első három hónapjában Arnault 14 milliárd dollárral bővítette az összvagyonát. Hogy ezt az összeget könnyebb legyen elhelyezni, nagyjából ekkora volt a drogbáró, Joaquin „El Chapo" Guzman teljes birodalma.

Azzal pedig, hogy Arnault júliusban egy időre második lett a Bloomberg milliárdosokat tömörítő listáján, egy nagyon elit klubba lépett be. A mérések kezdete óta ugyanis mindössze öt olyan ember volt a világon rajta kívül, aki ezt elérte. Rajta kívül ezt a címet csak Jeff Bezos, Bill Gates, Warren Buffett, Amancio Ortega (a Zara divatmárka társalapítója), valamint Carlos Slim (mexikói telekommunikációs mágnás) tudhatta magáénak.

Végül a Business Insider azt is kiszámolta, hogy az idei év első felében Arnault 39 milliárd dollárt keresett. Ez pedig annyi, mint amit az Apple App Store, illetve a Google Play együtt összehozott bevételként 2019 első felében.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Az LVMH csoport vezérigazgatója, Bernard Arnault, FORRÁS: AFP/GEOFFROY VAN DER HASSELT

TOP 5