Skip to main content

Diageo TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN 

10 éves fenntarthatósági cselekvési tervet jelentett be a Diageo.

A Diageo, a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness gyártója, „TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” elnevezésű programjában 25 merész és ambiciózus célt jelentett be, hogy pozitív befolyással legyen a világra és teljesítse az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait.

A Diageo építve az ESG (Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási Irányelvek) fenntarthatósági irányelvek globális eredményeire, az elkövetkező tíz évben az alábbi három alapvető területre koncentrálja tevékenységét, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival: a pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése; a befogadás és a sokszínűség támogatása; és a fenntarthatóság a “gabonától a palackig” megvalósítása.

Michael Holm, a Diageo Kelet-Európáért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte:

„Nagyon büszkék vagyunk a fenntarthatóság és felelősségvállalás terén elért eddigi eredményeinkre, és ez az ambiciózus cselekvési terv biztosítja, hogy a következő tíz évben még tovább lépjünk. Mindhárom kiemelt területen, a pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése, a befogadás és a sokféleség előmozdítása, valamint a fenntarthatóság “gabonától a palackig” terén az a célunk, hogy továbbra is utat mutassunk másoknak."

A TÁRSADALOM 2030: A FEJLŐDÉS SZELLEMÉBEN” terv legfontosabb elemei a következők:

A pozitív alkoholfogyasztás népszerűsítése

2030-ig a Diageo mértékletességre figyelmeztető üzeneteivel több mint egymilliárd embert fog elérni különböző márkáin keresztül;

Ötmillió sofőr hozzáállását fogja megváltoztatni az ittas vezetés kapcsán;

A Diageo díjnyertes, immár minden kontinensen elérhető „SMASHED”, (Szétcsúszva) elnevezésű figyelemfelkeltő programja révén, több mint 10 millió ember figyelmét kívánja felhívni a kiskorúak alkoholfogyasztásának veszélyeire.

Pais Mónika, a Diageo budapesti multifunkcionális kompetencia központjának ügyvezető igazgatója hozzátette:

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Diageo fenntarthatósági programjai Magyarországon is sikeresen működnek. Az innovációiról mindig is híres vállalatunk több olyan egyedülálló kezdeményezést vezetett be itthon is, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a helyi közösségek felelős és fenntartható fejlődéséhez, többek között ilyen kezdeményezés a 2019 novemberében indított ’SMASHED’ (Szétcsúszva) program. Ennek keretében eddig már mintegy 100 tanár és 2000 diák figyelmét hívtuk fel a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeire és a felelős magatartás fontosságára. A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a program népszerűsítését és a közeljövőben még több diákot szeretnénk elérni, várhatóan 2021-ben a program online változatát is útjára indítjuk.

A befogadás és a sokszínűség elősegítése

• A Diageo a befogadás és a sokféleség bizonyított eredményeire építve célként tűzte ki, hogy 2030-ig az etnikailag eltérő háttérrel rendelkező vezetők aránya elérje az összes vezető 45% -át, és a női vezetők aránya pedig 50% legyen.

• Emellett a Diageo képzéseket is nyújt több mint 1,7 millió embernek, hogy elősegítse egy befogadó és virágzó vendéglátó szektor megteremtését.

Fenntarthatóság a gabonától a pohárig

A Diageo elkötelezte magát az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőért végzett működés mellett, melynek során nulla nettó szén-dioxid-kibocsátás eléréséhez 100%-ban megújuló energiát hasznosítva és a beszállítókkal együttműködve 50 százalékkal csökkenti a közvetett szén-dioxid-kibocsátást.

Emellett a nettó zéró ambíció első lépéseként a Diageo a rangos skót Oban és Royal Lochnagar szeszfőzdéi szén-dioxid-semlegessé válnak 2020 végéig, továbbá a Diageo célja a nettó nulla kibocsátás elérése Indiában 2025-ig.

2030-ig a Diageo biztosítja, hogy minden általa előállított ital elkészítéséhez a mainál 30 százalékkal kevesebb vizet használ, és nettó pozitív vízhatást ér el a legfontosabb vízterhelésű medencéinkben és közösségeinkben.

Ezenkívül több mint 150 közösségi vízügyi projektet valósít meg világszerte, beleértve a tiszta vízhez, közegészségügyhöz és higiéniához való hozzáférést.

A Diageo továbbá több mint 150 000 kistermelőt támogat gazdálkodási technikákkal a föld megújítása és a biodiverzitás építése érdekében.

2030-ig biztosítja emellett, hogy 100% -ban újrahasznosított anyagot használjon a műanyag csomagolásnál, és hogy a Diageo csomagolásának 100 százaléka széles körben újrahasznosítható legyen.

Szintén a mai napon elindul a Diageo ‘Fenntartható megoldások’ nevű globális platformja is, amely nem részvényjellegű támogatást biztosít startup és technológiai vállalatok számára azok fejlődése érdekében, és hogy a Diageo továbbra is beépíthesse a fenntarthatóságot az ellátási láncába és márkáiba. A kisvállalkozások és vállalkozók innovációinak támogatására kifejlesztett program keretében a Diageo globális erőforrásokat és tapasztalatokat oszt meg annak érdekében, hogy így mindkét fél számára előnyös jövőbeli lehetőségeket teremtsen.

• További részletes információk a 25 célról a www.Diageo.com oldalon találhatóak.

A Diageóról

A Diageo világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalataként kiemelkedő márkakollekcióval rendelkezik az égetett szeszek, sörök és borok szegmensében. Portfoliójában olyan márkák szerepelnek, mint a Johnnie Walker, a Crown Royal, a J&B, a Buchanan’s és Windsor whisky márkák, a Smirnoff, a Cîroc és Ketel One vodkák, a Captain Morgan, a Baileys, a Don Julio, a Tanqueray és a Guinness.

A Diageo globális vállalat termékeit világszerte több mint 180 országban értékesíti. A céget a Londoni Értéktőzsdén (DGE) és a New York-i Értéktőzsdén (DEO) is jegyzik. A budapesti iroda a négy globális üzleti szolgálató központ egyike, magas hozzáadott értéket képviselő stratégiai vállalati funkciókkal, mint például a kereskedelem, logisztika, treasury, pénzügy és stratégia, globális HR, üzleti elemzés, pénzügyi audit és beszerzés.

További információt a cégről, a munkatársakról, a márkáról és a vállalat teljesítményéről a www.diageo.com oldalon talál. A Diageo globális, felelős alkoholfogyasztásra irányuló tevékenységéről és jógyakorlatairól hasznos információkat a www.DRINKiQ.com oldalon olvashat.

Sajtóközlemény - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikimedia.org

TOP 5