Skip to main content

Utah monolit rejtély

Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utah-i sivatagban - írta a BBC hírportálja.

Vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, amikor szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák között bukkant fel. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak.

hirdetés

"Sok évnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam" - mondta el a KSLTV helyi csatornán Bret Hutchings pilóta.

"A helikopteren utazó biológus vette észre először a fémtárgyat, azt mondta, meg kell néznünk" - folytatta a pilóta, aki szerint a monolit tömböt "valami újhullámos művész" vagy a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-as Stanley Kubrick film egy rajongója állíthatta föl.

A filmben idegen civilizáció üzenetét hordozza egy fekete monolit tárgy.

Utah állam repülésbiztonsági hivatala a múlt héten tette közzé a négyszögletes fémobjektum képét, egyben azt is írták, hogy "a hatóság dönti el, szükséges-e további vizsgálat".

"A szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani" - közölte a hivatal, az objektum pontos helyét azonban nem adták hírül, mivel félő, hogy felfedezők indultak volna a monolit tömbhöz, ami az eltévedés veszélyével járt volna.

Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a fémtömböt a sivatagban.

A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás: MTI- Nyitókép forrása: Utah Department of Public Safety Aero Bureau

TOP 5