Skip to main content

A közlekedés elemzéssel foglalkozó Inrix összevetette a különböző városokból származó 2019-es adatokat, így kiderült, hogy hol töltik az emberek átlagosan a legtöbb időt dugóban ülve. A lista élére Bogota és Rio de Janeiro került, de számos európai város is az élmezőnyben van.

Az Inrix szerint Bogota forgalmi torlódásainak legfőbb oka, hogy a tömegközlekedés rendkívül kezdetleges a városban, míg Rio de Janeiróban a város domborzati viszonyai okoznak problémákat.

Az elemzés kiemelte azt is, hogy ezekben a városokban folyamatosan nő a kocsik száma, akárcsak a lakosságszám, és emellett a középosztály bővülése miatt is egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy autót vegyenek.

Budapest ezen a listán az élmezőnyben van, ha a navigációs rendszereket gyártó cég, a TomTom globális adatait elemezzük.

Egy átlagos budapesti autós évente 151 órát tölt dugóban, ezzel Szentpétervárral holtversenyben a 10. helyen áll a magyar főváros.

Tavaly forgalom szempontjából december 24-e volt a legjobb, akkor a torlódási mutató mindössze 7 százalékos volt, míg a legrosszabb napnak december 12-e számított, akkor a fővárosi úthálózat 70 százalékán volt dugó.

A statisztikákból kiderül, hogy pénteken a legkedvezőbb a helyzet az utakon, hétfőn pedig a legrosszabb, a reggeli és a délutáni csúcsforgalom között pedig nincs jelentős eltérés

A csúcsidőszakokban - reggel (7:00-10:30), valamint délután (15:30-18:00) - egy autós egy félórás út során 20 percet veszít, vagyis egy egyébként félórás utat általában 50 perc alatt tesz meg.

Budapesti forgalmi helyzet szombattól vasárnapig, éjfél és este tíz óra között. A piros színárnyalat jelzi a torlódások súlyosságát. FORRÁS: WWW.TOMTOM.COM

TomTom adatai szerint egy év alatt egy átlagos budapesti autós 6 napot és 7 órát tölt a dugóban.

A napi adatokból az is kiderül, hogy Budapesten már reggel hattól komoly torlódások alakulnak ki, amelyek csak este hat óra után kezdenek enyhülni, tehát a dugók gyakorlatilag egész nap jellemzők a városra.

Aki viszont úgy dönt, hogy minden csütörtökön csak este 6 óra után indul haza kocsival a munkából, az egy év alatt akár 5 órát is spórolhat.

A dugók nem csak az autósokat idegesítik, hanem elsődleges forrásai a városi légszennyezésnek is.

Egy Írországban készült tanulmány szerint az autók sebessége is sokat számít, ha a szén-dioxid-kibocsátást nézzük.

A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy már az is sokat javíthat egy város légszennyezettségén, ha emelik a sebességhatárt, például 30-ról 50 kilométer/órára.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5