Skip to main content

Rekétaruha mentés 

Sikeresen tesztelték a világ első, mentők számára kifejlesztett rakétaruháját Nagy-Britanniában. A bejelentés szerint így az életmentők olyan helyekre is gyorsan eljuthatnak, amelyek egyébként nehezen vagy alig közelíthetők meg.

A rakétaruhát Richard Browing, a technológiát kifejlesztő Gravity Industries alapítója próbálta ki: 90 másodperc alatt felrepült a völgy aljából a tetejére, ahol a szimulált baleset történt, míg gyalogosan 25 percig tartott volna az út a mentőknek. 

A videóra vett kísérleten jól látható, ahogy a hátára és karjaira erősített fúvókákkal felszáll a földről.

Még csak karcolgatjuk a felszínét, hogy mi mindenre lehet felhasználni ezt a technológiát, de a mentés az egyik olyan terület, amelyet a Gravity Industries aktívan támogat

– mondta a cégalapító.

Az 1050 lóerős rakétaruha maximális sebessége 51 kilométer óránként, és akár három és fél kilométeres magasságot is elérhet.

A rakétaruha kipróbálásában az észak-angliai légi mentőszolgáltatást biztosító Great North Air Ambulance Service működött közre. Andy Mawson igazgató elmondta: évente másfél ezer légimentést végeznek, és ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban elérhetik a pácienseket.

Sok esetben ez javíthat a páciens esélyein, könnyíthet a szenvedésén, sőt, akár életmentő is lehet

– hangsúlyozta a mentőszolgálat vezetője.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: youtube

TOP 5