Skip to main content

Bőr- és környezetbarát, károsanyag-mentes termékek gyártására fekteti a hangsúlyt a következő években a Johnson & Johnson. A cég bejelentette tervét.
Elképzeléseik szerint 2013 végéig eltávolítják a káros vegyi anyagokat bébi termékeikből, ugyanakkor felnőtt piperecikkek is folyamatos átalakuláson mennek keresztül 2015-ig.

- Szeretnénk, ha az emberek teljes bizalommal használnák termékeinket, és tudnák, hogy a J & J a fogyasztók egészségére is körültekintően figyel - nyilatkozott Susan Nettesheim, a társaság alelnöke.
Mindez példátlan lépés a cég életében.

A New Jersey-i székhelyű vállalat azt mondja, hogy termékeiből kiiktat jó néhány kémiai anyagot, egyebek között a formaldehidet és 1,4 dioxánt, sőt fokozatosan kivezeti a pajzsmirigyre is károsan ható triklozánt, az ösztrogén hormonokra káros parabénokat és a hormon-károsító lágyító vegyszereket, a ftalátokat, melyek gyakran találhatók a szintetikus kozmetikumokban.

A környezet egészségügyi szószólója, a Campaign for Safe Cosmetics szerint ez azért is hatalmas eredmény, hiszen ha egy olyan piacvezető, mint a Johnson & Johnson nyilvános kötelezettségvállalást tesz a karcinogének eltávolítására, akkor nagy valószínűséggel követni fogja a többi kozmetikai vállalat is. - Rákot okozó vegyi anyagnak nincs helye a termékek között. Jól döntött a Johnson & Johnson ezzel a lépéssel – tették hozzá,
A 2009-ben alakult Campaign for Safe Cosmetics az ember és környezetének egészségéért, más hasonló csoportokkal összefogva kezdett nyomást gyakorolni a cégre, hogy távolítsa el a leginkább mérgező összetevőket a samponokból, testápolókból és szappanokból. A J & J a jövő évtől kezdődően elindítja a programot és ezeket a változásokat a lehető legátláthatóbb módon szeretné megvalósítani. Éppen ezért indítja el az angol nyelvű oldalt, hogy a fogyasztókat folyamatosan tájékoztathassa a változásokról. (safetyandcarecommitment.com)

S mi a fentiekből a tanulság? Itt az ideje, hogyan alakíts ki a saját magad fürdő-és szépségápolási vásárlási rutinját káros anyagok nélkül. Olyan cég termékeit vásárold, akikben megbízol!
Fokozatos szüntesd meg az illatfüggőséged, de legalább kerüld azon termékek listáját, melynek cimkéjén „parfum” vagy „illat” összetevők szerepelnek. Ezek valószínűleg tartalmaznak ftalátokat, amelyek a meddőség, hormonális betegségek, és talán az alacsony IQ- ért is felelősek.

Légy antibakteriális! Kerüld azon szappanok, fogkrémek, és egyéb termékek listáját, melyek összetevői között szerepel a triklozan. Ez a hormonrendszerre kedvezőtlenül ható vegyi anyag károsíthatja a pajzsmirigyet és felelőssé tehető a növekvő antibiotikum-rezisztencia miatt is. Tisztálkodj rendszeresen szappannal és vízzel, hidd el, ugyanolyan hatásos, és káros mellékhatástól sem kell tartanod.

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/index.php/Kiemelt-cikkeink/1265-Johnson-Johnson-r%C3%A1kot-okoz%C3%B3-vegyi-anyagnak-nincs-helye-a-kozmetikumban

Kép: http://www.treehugger.com/green-food/carcinogens-found-in-baby-bath-products.html

TOP 5