Skip to main content

(Naturahirek.hu) A legtöbb ember úgy gondolja, hogy ha egyszer már ráncos lett az arcuk, akkor nincs mit tenni. Valójában azonban egy elég sokat lehet tenni ellenük. Nyilvánvaló, hogy a jó táplálkozás és a belső tisztaság kulcsfontosságú része az egyenletnek és az sem ritka, hogy egy tonna gyümölcslé és sok nyers élelmiszer fogyasztásával a ráncok kisimulnak.

Természetesen kiinduló pontunk itt is az egészséges életmód azért, hogy fiatalok és a betegség-mentesek maradjunk. Van azonban egypár dolog, amit helyileg is megtehetünk ráncaink kisimitásáért.

Kókuszolaj, cékla, sárgarépalé

A kókuszolaj egy olyan csodálatos olaj, amelyről jól ismert, hogy újjáépíti a bőrszövetet kivülről és belülről is, ezért nagyon hasznos lehet használata mind helyileg és belsőlegesen is a ráncok megszüntetésére. A kókusz olaj mind hidratáló és kötőszövet újraépítő. A ráncok fő oka a kötőszövetben fellelhető károsodásokban keresendő.

Egy kis sárgarépa és cékla-lé a bőrből rendszeresen eltávolítja a ráncokat. Az A-vitamin a sárgarépalében csodálatos hatást fejt ki a bőrre. A cékláról is ismert már régóta, hogy a DNS javításban is szerepet játszik. Igy az lokálisan is hat, hogy újjáépítse a sérült bőrszövetet, ami gyakran okoz ráncokat.

A sárgarépa és a cékla-lé, kókusz olajjal kombinálva növelik egymás hatásmechanizmusát. A kókusz olaj nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik, igy jó hidratáló is egyben. Csak egy evőkanálnyi szükséges helyileg ezekből a levekből minden alkalommal és természetesen minden esetben meg lehet inni a maradékot amit már nem használtunk fel. 10 perc hatóidő után öblítsük le bőrünket. Kis masszirozással segithetjük a felszivódást minden alkalommal. Ha megszáradt az arcon a levek keveréke, lehet belőlük pótolgatni amig a 10 perces hatóidő le nem telik.

Hámlasztás

Miután egy ideig a bőr állagát a kókusz olaj és gyümölcslevek keverékével feljavitottuk, ajánlott leradírozni a bőrt, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket. Használhat mosdókesztyüt vagy egy kissé éretlen ananász levét erre a célra. Az ananász bromelain enzimet tartalmaz, amely természetes módon leszedi a bőr felső rétegét helyileg alkalmazva és ilz módon felszinre kerül az új, friss bőr Az ananászlé könnyedén felveszi a versenyt a legdrágább spa kezelésekkel is.

Ananászlével való bőrradirozáshoz csupán néhányszor alkalmazza az ananászlevet egy kis kókusz vagy olívaolajjal összekeverve. Néhány perc dörzsölés után előfordulhat, hogy az elhalt a bőr rétegei látványosan is kezdenek leválni kis bőrdarabkák formájában. Csak öblítse le bőrét és kenje be azt egy réteg kókusz vagy olíva olajjal, hogy megmaradjon a kellő hidratáláció.

Bár lehet, hogy nem képes megszabadulni az összes ránctól így, de 50 vagy 60 százalékuknak biztosan búcsút mondhat. Természetesen, minél többet alkalmazza ezen gyümölcslevek és kókuszolaj keverékét a hét folyamán, annál kifejezettebb lesz hatásuk.

Forrás: http://naturahirek.hu/a-rancoktol-valo-megszabadulas-termeszetes-modja/

TOP 5