Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A Toyota bejelentette, hogy 2025-ben piacra dobja első elektromos autóját Kínában, amely fejlett önvezető rendszerrel lesz felszerelve, hasonlóan a Tesla Full Self-Driving rendszeréhez.

Az új modell, a Bozhi 3X SUV, képes lesz fejlett vezetéstámogató funkciókat nyújtani, beleértve az autópályán és városi forgalomban való navigációt és parkolást is, írja a Reuters.

hirdetés

A fejlesztést a Guangzhou Automobile Group és a Toyota közös vállalkozása végzi, a technológiai versenytársak felzárkóztatása érdekében. A rendszer fejlesztésében a Momenta Global is részt vesz, amely autonóm vezetési szoftvereket fejleszt.

A Toyota együttműködik a Huaweijal is, amely az elektromos járművek számára fejlett fedélzeti szoftvereket biztosít.

Emellett a vállalat 2026-2027-re tervezi egy új, vas-foszfát lítium akkumulátor bevezetését, amely jelentősen csökkenti majd az elektromos autók gyártási költségeit.

Az első négy hónapban a Toyota az ötödik helyen állt az autóeladások terén Kínában, bár 22%-os visszaesést tapasztaltak az előző év azonos időszakához képest.

Az új fejlesztésekkel a Toyota célja, hogy visszaszerezze piaci részesedését és vezető szerepet töltsön be az autonóm járművek piacán Kínában.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Christina Telep on Unsplash

TOP 5