Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

Bővebben: Ledarált egyszer használatos maszkokból is épülhetnének utak 

Naponta 6,8 milliárd maszkot használunk világszerte. Az ENSZ közleményben hívta fel a figyelmet a Covid-19 okozta hatalmas környezetterhelésre, és az ijesztő tényre, hogy az egyszer használatos maszkok és egyéb, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó hulladékok mintegy 75 százaléka szemétlerakóban vagy az óceánokban végzi.

 

Bővebben: Kötelező lesz visszaváltani az italos palackokat 

A kormány parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján kötelezővé válna az italcsomagolások visszaváltása Magyarországon - írja a Magyar Nemzet. A szigorításnak nemcsak környezetvédelmi okai vannak, az újrahasznosítást is ezzel szeretnék ösztönözni.

 

Bővebben: Búcsúzik az eldobható ceruzaelemektől az IKEA 

A valamilyen okból rengeteg ceruzaelemet elfogyasztók számára eddig is nagyon jó ötlet volt inkább újratölthető modelleket vásárolniuk, hiszen rövid idő alatt megtérül a magasabb áruk és a fali töltőadapter költsége.

 

Bővebben: Újra jön a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer 

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen – hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.