Skip to main content

danon e(Szerkesztő megjegyzése: a női.test.kultúra által írt, Egészséges, de csak a reklám szerint c. cikkükre, amit mi is megjelentettünk a Ferrero Amerikában nemrég történt bírósági megbírságolása, megbüntetése miatt, anno válaszolt a Danone, még ha nem is a női.test.kultúrának, bár neki illett volna. Ennyit az etikus vállalatról, melynek válasza alább olvasható. Olvashatónak kell lennie már csak azért is, mert úgy dukál, hogy a multi is elmondhassa a véleményét. Így mindenki eldöntheti, érdemes-e a korábbi cikkben írt vállalatok termékeit vásárolni. Mi nemmel szavazunk. Ne felejtsük el uis, hogy vásárlásunk, pénzünk a vállalat felé szavazatot is, nemcsak profitot jelent! Buycott vagy bojkott! Bővebben: http://utajovobe.eu/elelmiszervalsag?showall=&start=9)

A szervezetük honlapján 2012. január 27-én megjelent „Egészséges, de csak a reklám szerint” című cikkre az alábbi észrevételeket szeretném tenni.
Az Activia joghurt olyan erjesztett tejtermék, amely a hagyományos joghurtkultúrák mellett nagy számban tartalmaz a Bifidobaktérium DN-173 010/CNCM I-2494 törzs baktériumaiból is, melyek kereskedelmi elnevezése Bifidus ActiRegularis. Ez egy a Danone által izolált baktériumtörzs.
Az Actimel termékünk Lactobacillus casei DN-114001-t (Lactobacillus casei Defensis) és hozzáadott B6- és D-vitamint tartalmaz, mely vitaminok hozzájárulnak az immunrendszerünk megfelelő működéséhez. Az új Actimel Powerfruit termékünk a fentiek mellett, acerolából  (barbadoszi cseresznyéből) származó természetes C-vitamint is tartalmaz, ami szintén az immunrendszer támogatásában játszik fontos szerepet.
Mind a két termék, és a bennük található probiotikumok (Bifidus ActiRegularis és L. casei Defensis) kiterjedt tudományos háttéranyaggal rendelkeznek. Összességében több mint negyven független, az Activia és az Actimel fogyasztásának az egészségre gyakorolt pozitív hatását igazoló tanulmány áll rendelkezésre. Az összes kutatás és klinikai vizsgálat részletes tudományos leírása elérhető a www.studies.danone.com oldalon.
Fontosnak tartunk tisztázni egy a cikkben szereplő további félreértést is. Az Actimellel a Danone nem a „kisgyerekeket célozza meg”, a termék fogyasztását, mint a legtöbb fermentált, élőflórás termékét, két éves kor alatt például egyáltalán nem ajánljuk.
A Danone rendkívül komolyan veszi az etikus reklámozás, és ezen belül a gyermekeknek szóló etikus reklámozás ügyét, éppen ezért – számos egyéb Magyarországon is működő vállalattal együtt – tagja az EU Pledge nevű európai szintű önszabályozó egyesülésnek, melynek keretében a cégek éppen ezen a területen tettek és tartanak be szigorú vállalásokat.
 A cég magyar leányvállalata, a Danone Kft. maga is nagy gondot fordít erre a kérdésre, többek között ezért is küldi meg minden egyes reklámanyagát az Önszabályozó Reklám Testületnek véleményezésre, még azok megjelenése előtt.”

Szerző: Hagara-Nagy Nóra

Forrás: http://noitestkultura.com

TOP 5