Skip to main content

Nem fogják elhinni, de a modern gyógyszeripar életre hívásában kulcsszerepet játszott egy ma is szinte mitikus hírnévnek örvendő milliárdos, bizonyos Rockefeller úr. Igen, arról a Rockefellerről van szó, aki ekkorra már mesés vagyonra tett szert az olaj- és a vegyiparbéli érdekeltségei folytán – nagyjából uralta ezeket az ágazatokat. Rockefeller és akkori társa, bizonyos Carnegie – szintén milliárdos – tehát új piaci lehetőséget fedezett fel: az emberek betegségeit.

Abban az időben nem állt az orvostudomány a helyzet magaslatán, az emberiség szinte teljesen védtelen volt mindenféle pusztító kórral és járvánnyal szemben.

A vegyipar fejlődése következményeként ugyanakkor kezdtek megjelenni az első, valóban jó hatásfokkal rendelkező gyógykészítmények, ám a dolog még éppen csak kísérleti stádiumban leledzett, és koránt sem volt elérhető mindenki számára. Milliárdos vállalkozóink kicsit körülnéztek a világban, és mit láttak? Rengeteg beteg embert. Millió és millió szerencsétlent, akik megannyi nyűggel-bajjal szenvedtek.

Ezen változtatni kell! – kiáltott fel egyszerre Rockefeller és Carnegie, és azonmód elkezdtek szervezkedni annak érdekében, hogy modernizálják az orvostudományt. Milliós összegekkel kezdtek támogatni olyan egyetemeket, amelyek hajlandóak voltak arra, hogy a természetes gyógymódokat egyszeriben elfelejtve, a vaskos bankszámlák bűvöletében a modern, új gyógymódok, a vegyipar által összekotyvasztott készítmények mellett tegyenek sziklaszilárd hitvallást.

A terv tökéletes volt: már az első pirulák előállítása is iszonyatos haszonnal kecsegtetett, hiszen a gyártási költségek és az eladási ár között óriási volt a különbség!

Rockefellerék ezt a horribilis haszonkulcsot még tovább szorozták a több százmillió beteg emberrel, és szédületes végeredményt kaptak! A támogatott orvosi iskolákban egyetlen tan verhetett csak gyökeret: A gyógyszerközpontú gyógyítás. Az olyan egyetemek, amelyek nem voltak hajlandóak lemondani a természetgyógyászati módszerekről, illetve az egészséges életmód oktatásáról, csakhamar tönkrementek, mivel a milliárdosok közbenjárására egyre kevesebb állami támogatást kaptak.

Nemsokára kialakult egy új monopolhelyzet: Az orvostudomány Rockefeller üzleti érdekei szerint alakította ki az új gyógyítási koncepciót, melynek központjában különböző vegyipari készítmények álltak. Mondjuk ki: néhány vállalkozó kilóra megvette az orvosainkat, egyetemeinket, és az emberiségre kényszerítette a gyógyszerközpontú szemléletmód alkalmazását.

Az 1910-es évek végére világszerte elterjedt az új csodaszerek, a gyógykészítmények profitéhes hitvallása, és ez meghatározza napjaink egészségügyét, életmódját, szemléletét is.

Forrás:/Hihetetlen Magazin/

Forrás: http://paramoral.eu/news.php?item.2750.8

TOP 5