Skip to main content

A kérdést általánosságban is feltehetnénk, hisz pl. kísérletek révén is pusztítjuk állatainkat, köztük sok emlőst, elég csak a gyógyszer vagy a kozmetikai termékeket gyártó cégekre gondolni, de e körbe tartozik a régóta sokat kritizált bálnavadászat is.

Sok állatvédő számára azonban talán a legeklatánsabb példa a bikaviadal, mely pl. Spanyolországban, vagy kevesen tudják, de Franciaországban délen is, nemzeti sport. Brigitte Bardot felhívására az elmúlt héten mind Francia, mind Spanyolországban tüntetéseket tartottak állatvédők a szerintük kegyetlen és brutális "sportesemények" miatt.

Természetesen nincs vita arról, milyen fontos, hogy hasonló tüntetések ezen események után is rendszeresek legyenek, de eredményesen fel lehet használni megfelelő tartalmakat közösségi oldalakon is az eddig közömbös emberek meggyőzésére, hogy ezt a sportot be kellene fejezni, nem csak tüntetéseket tartani.

E célból terjed a FB-on a mellékelt fotó az alábbi szövegezéssel, úgy, hogy már szinte visszakereshetetlen, ki is indította el:

“És akkor hirtelen a bikára néztem. Azt az ártatlanságot láttam a szemében, amivel minden állat rendelkezik, és ezekkel a könyörgő szemekkel nézett rám. Mélyen magamban úgy éreztem sír az igazság! Olyan volt mintha imádkoznék, ha az egyik vall, a másik megbocsát... A világ legnagyobb szemetének éreztem magamat.“
A fotó Torrero Alvaro Munera összeomlását mutatja, amikor minderre ráébredt az utolsó viadala közepén… az állat elleni igazságtalanságra. Attól a naptól kezdve a bikaviadalok ellenzője lett”

A fentebb említett meggyőzéshez nem kell tenned mást, mint megosztani.

Forrás: https://www.facebook.com/mihaltz.istvan

TOP 5