Skip to main content

Egy olyan megoldásra hívjuk fel elsősorban a vidéken élők figyelmét, amelyet külföldön régóta alkalmaznak, és nálunk is néhány helyen már bevált.

Országh József Belgiumban élő elektrokémikus professzor fejlesztette tovább azt a víztakarékos, szennyvíz kezelő és talajjavító módszert, amely nem igényli csatornahálózatok és költséges szennyvíztisztító telepek kiépítését, hanem telken belül, önellátóan oldja meg a szennyvíz kezelését és a komposztálást, javítva ezzel a talaj vízháztartását és tápanyag utánpótlását is.

A vízöblítéses WC kiiktatásával, a lakásban elhelyezhető, szagtalan és higiénikus alomszékkel a vezetékes víz 20-25 százalékát megtakaríthatjuk. A háztartásban keletkező szürkevizet pedig a kertben elásott tartályokon keresztül vezetve, vetemények locsolására is alkalmas öntözővizet nyerünk.

A rendszerről részletes leírás olvasható a professzor honlapján, azaz a cikk itt folytatódik:

www.eautarcie.com/Vizonellato/Bevezeto.htm

A sümegi Info TV két video-interjút készített a tárgyban, melyek a Levegő Munkacsoport honlapján megtekinthetők kapcsolódó cikkekkel együtt, ezeket a linkeket azonban most azért nem közöljük, mert egy komplexebb képet kialakítandó további cikkeket írunk és interjúkat készítünk a tárgyban.

Forrás:  http://klimabarat.hu/node/510

TOP 5