Skip to main content

Gyakorlatilag minden, amit korábban már a mindennapi hírekben hallottunk az állítólagos üvegházhatású gázokról- különösképp a szén-dioxidról, hamisnak bizonyult a NASA Langley Kutatóközpont által közzétett adatok tükrében. Mint kiderült, a legújabb bizonyíték szerint: azok a légköri üvegházhatású gázok, amelyekről Al Gore és az összes többi globális felmelegedés-hazugság kitaláló régóta azt állították, hogy túlmelegedést okoznak és el fogják pusztítani bolygónkat, valójában hűtik azt.

Amint arról a” Principia Scientific International”-ban írt cikk is beszámol, Martin Młyńczak és kollégái a NASA kutatóközpontjában a Föld felső légkörébeni infravörös kibocsátásokat követték nyomon egy napvihar alatt és után, március 08-10 között. Amit találtak az az volt, hogy a napkitörés során felszabaduló hatalmas energia az űrbe reflektálódott, nem pedig a föld alsó légkörében halmozódott fel.

Az eredmény összességében egy hűtő hatás lesz, ami teljesen ellentmond a NASA saját klimatológiai részlegének azon állításának, miszerint az üvegházhatású gázok globális felmelegedést okoznak. 

A légkörben széles sávú emissziós rádiometriával összegyűjtött adatok alapján mind a szén-dioxid (CO2) és a nitrogén-oxid (NO) üvegházhatású gázok- amelyek a Föld felső légkörében nagy mennyiségben vannak jelen- visszatükrözik a meleget okozó energiát ahelyett, hogy elnyelnék azt.

“A szén-dioxid és a nitrogén-oxid természetes termosztátok”- mondja James Russell a Hampton Egyetemről, aki az úttörő SABER tanulmány egyik vezető kutatója volt. ”Amikor a felső légkör (vagy termoszféra) felmelegszik, ezek a molekulák olyan keményen próbálnak megszabadulni a rájuk sugárzott hőtől ahogy csak tudnak.”

A CO2 szinte minden napból származó “fűtő” sugárzás bejutását blokkolja az alsó légkörbe

Az adatok szerint a napsugárzás akár 95 százalékát blokkolja a felső légköri CO2 és NO. Ezek nélkül a szükséges elemek nélkül a Föld képes lenne potenciálisan pusztító mennyiségű napenergia elnyelésére, ami elolvasztaná a sarki jégsapkákat és elpusztítaná bolygónkat.

“A kinyilatkoztatás élesen ellentmond az úgynevezett üvegházhatást okozó gázok alapelméletének, amely azt állítja, hogy több CO2 több felmelegedést jelent bolygónk számára”- írták H. Schreuder és J. O’Sullivan. “Az új és lenyűgöző NASA tanulmány adatai cáfolják a korábbi elméletet. Gyakorlatilag nagyon kínos felfedezést jelent ez a NASA vezető klimatologusa, Dr. James Hansen és csapata számára.

Dr. Hansen, természetesen mindeddig a globális felmelegedés nagy szószólója, nagyban előremozdította az “ember okozta éghajlatváltozás” hisztériáját az USA-ban. Az új SABER tanulmány kiadása után azonban Dr. Hansen kényelmesen nyugdíjba vonult és befejezte pályafutását a NASA klimatológusaként. Állítólag most azt tervezi, hogy hátralévő idejét annak fogja szentelni, miszerint “felhívja a fiatalok figyelmét a tudományok implikációira. ”

Források:

http://principia-scientific.org

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/

http://www.naturalnews.com/

Forrás: http://naturahirek.hu/a-globalis-felmelegedes-alhir-a-nasa-jelentes-szerint-a-szen-dioxid-valojaban-huti-a-legkort/

Kép forrása: http://12160.info/group/climategateglobalwarminghoaxblowwideopen

TOP 5