Skip to main content

Gyakran olvashatunk a fizikai fényvédőkről, azonban máig nagyon sok tévhit kering ezen termékek kapcsán. Amennyiben jó ideje fontolgatod, hogy szeretnéd biztonságos módon megoldani a fényvédelmet, tarts velünk és tudd meg a legfontosabb információkat! 

BB krémként is alkalmazhatók?

A BIOLA Webshop kínálatában fizikai fényvédőket találunk, amelyek rengeteg előnyt tartogatnak számunkra. Persze már az is elég erős érv mellettük, hogy biztonságos a használatuk, illetve teljes körű védelmet nyújtanak az UVA/UVB-sugárzás ellen. 

Az ásványi pigmentek rögtön kifejtik a hatásukat, vagyis amolyan fényvisszaverő védőpalástként funkcionálnak, ami azt is jelenti, hogy nem szívódnak be a bőrbe, hanem annak felületén képeznek “védőréteget”. 

A következő kérdés gyakran felmerülhet a fizikai fényvédők kapcsán, mégpedig az, hogy bevethetők-e BB krémként? A vásárlók tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy alapozóként is megállják a helyüket, vagyis nagyon jól alkalmazhatók smink alá, ugyanis képesek korrigálni a bőrfelület színegyenetlenségeit. 

Ráadásul a cink-oxid-tartalomnak köszönhetően kedvező hatásokat észlelhetünk pattanásos, gyulladt bőr esetében. Azon kozmetikumok, amelyek vas-oxiddal, fekete málnalével, céklalével színezettek, nem hagynak fehér púderes lenyomatot. Így egyszerre töltik be BB krémszerű funkciójukat, valamint a fényvédelem is garantált.

Gyakori tévhitek a fizikai fényvédőkkel kapcsolatban

Akik a klasszikus, kémiai szemléletű napvédő készítményeket használják, hajlamosak (téves információk alapján) negatív véleményt formálni az ásványi pigmentes kozmetikumok kapcsán. Szerintük nem védenek kellőképpen és hamar lemosódnak a vízben. A BIOLA vízlepergető és közepesen vízálló fényvédőket is gyárt. Pedig az igazság az, amit már a cikk elején is kifejtettünk, vagyis hogy teljes körű védelmet nyújtanak mind az UVA-, mind pedig az UVB-sugárzással szemben.

Az pedig, hogy könnyen lemosódnak strandolás közben csupán részben igaz, hiszen valóban javasolt néhány óránként megismételni az alkalmazásukat, viszont már elérhetők vízlepergető fényvédők a BIOLA Webshop kínálatából, amelyek 1-2 órán át nem mosódnak le. 

Melyek az ásványi pigmentet tartalmazó kozmetikumok előnyei?

Biztonságosan alkalmazhatók, vagyis nem tartalmaznak irritáló komponenseket, értékes hatóanyagok találhatók meg bennük, amelyek még a problémás bőrre is jótékonyan hatnak. A színezettek tökéletesek smink alá BB krémként, így kiváltható az alapozó használata. Elérhető belőlük világosabb bőrre, valamint naphoz szokott, kreolabb bőrre való árnyalatok is.

Hogyan használjuk?

Száraz bőr helyett enyhén nedves, vagy testápolózott, bekrémezett bőrfelületen alkalmazzuk a fizikai fényvédőket! Nem kenjük, hanem tapogató mozdulatokkal oszlatjuk el a bio fényvédőket.

Mivel a gyerekek bőre jóval érzékenyebb, esetükben a 30-as, 50-es SPF számúak az ajánlottak. Extrém magas UV-sugárzásban ne tartózkodjunk 15 percnél tovább a napon, különösen dél körül! Ilyenkor még fényvédővel sem javasolt hosszabb ideig kint lenni, ebben az időszakban húzódjunk árnyékba, és később folytassuk a strandolást.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5