Skip to main content
hőszigetelés premep.hu

A szigetelés fontosságáról sok szó esik napjainkban az energiaárak drasztikus emelkedése, illetve az innovatív, energiahatékony, korszerű fűtési és klimatizálási megoldások kapcsán is. 

A szigetelések nagymértékben felelősek az otthonok komfortjáért, a fűtésszámla alakulásáért, ezért fontos kérdés, hogy felújítás vagy új építés esetén milyen szigetelőanyagot válasszunk. Építtetőként nehéz lehet választani az óriási kínálatból, hiszen a műszaki paraméterek elsőre önmagukban keveset mondanak, ezért most megkíséreljük bemutatni az egyes típusok legfontosabb előnyeit és hátrányait. 

Hosszú távú tervek

A házépítés, felújítás hosszú távra szól, generációk számára szeretnénk kellemes otthont kialakítani, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű és technológiájú építőanyagokat választunk. A Premep.hu kínálatában kapható hőszigetelések, hőszigetelő rendszerek, valamint más építőanyagok megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, így hozzájárulnak az otthonok tartós kényelméhez. 

Nemcsak az időtállóság, de az energiatakarékosság és a hatékonyság is elsődleges szempontok, amikor a házépítés anyagai kerülnek sorra, ahogy egyre többeknél azok öko minősítése is tényező. A környezetbarát anyagok egészséges élettér kialakítását teszik lehetővé, és minden szempontból megfelelnek az energetikai és más követelményeknek is. 

Miért van szükség hőszigetelésre?

A hazai klimatikus viszonyok között nemcsak az őszi-téli-tavaszi időszakban van szükség a lakások fűtésére, hanem az egyre forróbb nyarak miatt is egyre többen döntenek légkondicionáló berendezések beszerelése mellett. Ám bármilyen berendezést is választunk, hatékonysága az épület megfelelő hőszigetelésének függvénye, a korszerű berendezések esetében pedig feltétele is.

Az épületek hővesztesége jelentős lehet a homlokzatok, a lábazat, a tető hőszigetelése hiányában vagy nem elégséges volta miatt, így ilyen szempontból is lényeges a beépíteni kívánt hőszigetelő anyagok minősége.

A megfelelően megválasztott szigetelés csökkenti a fűtési/hűtési költségeket, javítja az épület akusztikai jellemzőit, biztosítja a falak szellőzését, a páraáteresztést, így hozzájárul az ennek hiányából adódó penészedés megelőzéséhez. A tűzgátló hatás miatt hozzájárul az épület biztonságához is.

Milyen szigetelőanyagot válassz?

Igényeink, valamint a falazat jellemzői, követelményei alapján természetes és mesterséges hőszigetelő anyagok közül választhatunk. Ár és műszaki paramétereik, továbbá megmunkálhatóság szempontjából népszerű választást jelentenek a hungarocell vagy EPS szigetelések, de a különböző ásványgyapot szigeteléseket is sokan választják még magasabb ár mellett is, hiszen kiváló hő- és hangszigetelő, valamint páraáteresztő képességgel rendelkeznek. 

Bármelyik hőszigetelés típust is választod, érdemes rendszerben alkalmazni, hiszen csak így biztosíthatja az ígért jellemzőket, és csak ebben az esetben adnak rá a gyártók garanciát.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5