Skip to main content

Mihala László Attila érdekes találmánnyal rukkolt elő tavaly. Olyan szerkezetet hozott létre, melyen, ha átfolyik a víz, megváltozik a kémiai és fizikai állapota. Ahogy ő fogalmaz: A mágnessel megváltoztatott víz „hatása hasonló a deutérium szegény vízhez”. Hogy jobban értsük, a csapból kifolyó – öntözéshez felhasználható - vízben, egységre lebontva egymillió vízmolekulában 150 deutérium molekula van. A megváltoztatott, azaz a Preventa 105 vízben, nevéből adódóan csak 105.

Egy lábasba kiöntve a deutérium szegény vizet, az a levegőből hamarosan pótolni kezdi a számára hiányzó mennyiséget. Az elv felhasználható a kiskertben is, csak éppen másképp. Mivel a Preventa 105 víz, locsolás után a védendő növény minden részét beborítja, a számára hiányzó oxigént a levéltetűből, a gombákból, a lárvákból és hernyókból kezdi el pótolni, ami egyúttal a kártevők pusztulásukat okozza. A levéltetvek egyszerűen szétrobbannak, hulláik láthatók is a főoldalon elhelyezett képen.

Ha még esetleg mindig nem érthető, miről is beszél a feltaláló, érdemes megnézni a Gazdakör tárgyban felvett anyagát.

Bár a videó az elején arról tesz említést, hogy lényegesen csökkenthető a vegyszerezés költsége, mi úgy gondoljuk, hogy az a kiskertben teljesen kiváltható, így ez a találmány igen hatékonyan felhasználható az egyre inkább alakuló közösségi és iskolai, no meg a hagyományos konyhakertekben is.

Mihala Úr a jobb meggyőzés érdekében saját videót is feltöltött a youtube-ra. Ennek végén, ha jó a szemünk, mi is láthatjuk, hogy pukkadnak szét, és tűnnek el végleg a levéltetvek.

Adatvédelmi okokból nem közölhetjük Mihala Úr elérhetőségeit, de ha bárki írni szeretne neki, továbbítjuk számára a levelet.

Elérhetőségünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Béer

TOP 5