Skip to main content

A városi fiatalok és a fogadó gazdák is április 19-éig jelentkezhetnek. Újra indul a Vidék Kaland. A program keretében városi fiatalok dolgoznak egy-egy hetet valamelyik gazdaságban, idén akár Székelyföldön is. Az elmúlt két évben óriási túljelentkezés volt a Vidék Kalandra, amelyet tavaly decemberben az Európai Bizottság versenyében a legjobb uniós társfinanszírozású programnak választottak.

Személyes meghallgatáson választják ki a jelentkezőket, akik megjelölhetik, milyen típusú gazdaságba szeretnének elmenni. Így keresik meg számukra a fogadó gazdát – ismertette a részleteket Mikula Lajos, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) ügyvezető elnöke a Kossuth Rádióban. A városi fiatalok és a fogadó gazdák is április 19-éig jelentkezhetnek.

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint a program az Európai Unió számára is fontos, hiszen bemutatja azt a világot, amelyre jelentős összegeket fordítanak.

Idei újdonság, hogy székelyföldi gazdaságba is el lehet jutni. A résztvevők az interneten teszik közzé az egy hét alatt szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

(Forrás: Híradó.hu, Kossuth Rádió)

Forrás: http://veddamagyart.info/eletmod/6046-varosi-fiatalok-dolgoznak-be-gazdasagoknak

Kép forrása: Vidék-Kaland.hu

TOP 5