Skip to main content

Hajlamosak vagyunk az egyszerűbb megoldást választani, és szinte mindent behajigálni a hűtőbe, amit nem fogyasztunk el azonnal. Pedig ezzel nagy károkat okozhatunk.

1. Paradicsom

A paradicsom elveszíti az ízét, ha hűtőben tárolja. A hideg leállítja az érési folyamatot, amelytől pedig a zöldség még finomabbá válna, megváltoztatja szerkezetét, szóval valami műanyaggá változtatja. Tartsa inkább tálban, kint.

2. Krumpli

A hidegtől a krumpliban lévő keményítő gyorsabban változik át cukkorá, szóval hamarosan csak egy kemény, cukros valamit talál a kívánt zöldség helyett. Amennyiben még nincs gyökere, akkor a legjobb, ha pince híján egy sötét, hűvös, de nem hideg helyen tárolja felhasználásig. Használjon papírzacskót, sokkal jobb légáteresztő.

3. Vöröshagyma

A nedvességtől a hűtőben tárolt vöröshagyma puha és penészes lesz. Tartsa inkább hűvös, száraz helyen. A snidling azonban remekül eláll a hidegben is, mivel magasabb a víztartalma. De a krumplit és a hagymát ne tartsa együtt, ugyanis ebben az esetben hamarabb megromlanak.

4. Fokhagyma

Még ha végül hűtőben tartva be is fejeződik a fokhagyma érési folyamata, akkor is penészes és gumiszerű lesz. Mindenképpen hűvös és száraz helyen tárolja.

5. Kenyér

Hűtőben semmiképpen se tartsa, mélyhűtőbe is csak alaposan becsomagolva tegye. Utóbbi esetben várja meg, míg magától kiolvad.

6. Olívaolaj

Hűtőben tilos tartani, mert kicsapódik az olaj, majdnem olyan lesz az állaga, mint a vajnak, és élvezhetetlenné válik. Tárolja hűvös, sötét helyen.

7. Kávé

A hűtőben tartott kávé elveszíti ízét és aromáját is, kellemes, mással össze nem hasonlítható illata elillan, többé nem élvezheti.

8. Méz

Nem szükséges, hogy a mézet hűtőben tartsa. A méz gyakorlatilag bármeddig elállhat, csak tartsa jól lezárt állapotban a dobozát. Hűtőben viszont kikristályosodhat, és veszíthet élvezeti értékéből.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: pixabay

TOP 5