Skip to main content

Nem mindennapi videóra bukkantunk a neten. A filmanyag szerint fél perc alatt megpucolható egy teljes fej fokhagyma. Kísérletezgető emberek lévén, utánajártunk, valóban megy-e a tisztítás ennyi idő alatt.

A videó valójában két megoldást is mutat. Az egyikben egy kisebb üres üveget kell felhasználni, abba kell tenni a fejet, míg a másikban egy nagyobb edénnyel kell lefedni a fokhagymát, és azt kell rázogatni éppúgy, mint a kisüvegben lévőt, hogy elérhető legyen az eredmény.

hirdetés

Kétszer is kipróbáltuk mindkét módszert, a magyar fokhagyma azonban alig mutatott hajlandóságot, egyik módszer sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Éppen gerezdjeire szétesett bármelyik fej, de ezután már nem igazán sikerült azokat megpucolni. Vélhetően ennek hátterében nem csak az áll, hogy a hazai fokhagyma jobb és tömörebb, tele van igazi élettel, hanem az is, hogy ebben az időszakban a fej vagy a gerezd még nincs teljesen kiszáradva. 

Tehát jó öt perc rázás után estek a hagymák gerezdjeikre, ebben is inkább a második módszer volt eredményesebb, de utána már nem sikerült a gerezdeket a videóhoz hasonlóan megtisztítani. Annyi olaj van még a hagymákban így november tájékán, hogy a héja, azon belül is a lágyabb szövete szinte egyáltalán nem akaródzott a felhasználandó résztől elválni.

Így marad a hagyományos módszer, némi gyakorlattal pikk-pakkra meg tudjuk egy éles késsel, no meg ügyes kézmozdulatokkal pucolni a fokhagymát. Ahogy tették különben őseink is.

Hogy az amerikai fokhagymával mire mennénk, nem tudjuk, a kínai gagyit ki se próbáltuk, olyat ugyanis sohasem tartottunk konyhánkban. Hagymáinkat, csak hogy teljes legyen a kép, Debrecenben vettük, őstermelőtől. 

Mindenesetre egyvalamit mégiscsak elértünk kísérletünk során. A fedők eltávolítás után jó félpercig tele lett valódi fokhagymaillattal a konyha.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

Kép

TOP 5