Skip to main content

 

2012-ben került a világhálóra az a videó, mely bemutatja, hogyan lehet olcsón és egyszerűen csepegtető rendszert készíteni.

A videó először azt mutatja be, hogyan néz is ki és hogyan működik a csepegtetés. Tényleg rém egyszerűnek tűnik.

hirdetés

A rendszernek a lelke a tartály, ami fent van két méter magasan, ezzel kezdődik a videó. A tartály egy vékony csövön kerül feltöltésre a ciszternából egy szivattyú általl. Mikor a tartályban már van víz, meg lehet nyitni a csapot, és egy 5/4-es kpe csövön keresztül el lehet azt vezetni az ágyásokhoz.

A tartály különben méhtelepről is beszerezhető, a filmben látható eszköz pl. csak kétezer forintba került.

A cső, vagy inkább oszlop, amire felkerült a tartály, az is hulladékként került beszerzésre. Egy méter mélyre lett elhelyezve a földben és le is lett betonozva, így szilárdan tartja a hordót, melyhez a készítő barátja, ahogy elmeséli, készített egy állványt. 

A szerelvényeket egy egyszerű vizesboltban meg lehet venni, így azok felszerelésével gyakorlatilag el is készült a csepegtető. A csepegtető szalagnak 40 forint métere, így az sem drága, derül ki a filmből. A végét jól el kell kötni, mert könnyen kifolyik belőle az öntözővíz.

Sajnos a videó nem mutatja a szerelés fázisait, de egy szakember segítségével, ha megnézte a videót, megfelelő tanácsokat kaphatunk, hogyan építsük meg a rendszert. Ő abban is tanácsot tud adni, hol szerezhető be olcsón a megfelelő alkatrész. 

Bár a videó nem tért ki rá, jó lenne olyan rendszert tervezni és megépíteni, mely az esővíz begyűjtésére is alkalmas, hisz öntözésre, azaz természetes csepegtetésre az eső a legjobb.

Az azonban igen hasznos a szerkezetben, hogy számos hulladékot használ fel. Ha bárkit érdekel, hogyan lehet további ötleteket felhasználva hulladék nélkül gazdagabban élni, ide kattintson.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

TOP 5