Skip to main content

 

Bizonyára emlékeznek még arra a cikkünkre, amiben arról számoltunk be, miért van szükség az amerikai élelmiszeripar szerint a gazdaságtalannak számító hím csirkék megsemmisítésére.

A cikkben felvett videó, mely alább is látható, meg is mutatja az értéktelen hulladék megsemmisítésének a módját, kiemelve, hogy jobb megoldás hiányában „humánus” a piciny kis állatok ledarálása, hisz a kivégzés oly gyors, hogy a csibék nem éreznek semmit.

hirdetés

Természetesen nekünk is felfordul a gyomrunk e módszertől, most azonban egy még „humánusabb” megoldásról számolt be a német média, mely remélhetőleg, minél előbb elterjed a világon. A hírek szerint ugyanis egy új teszttel már a tojásban megállapítható a csibék neme, így a hím állat már a kikelés előtt „abortálható”.

Nem is tudjuk, mit szólnának nagyanyáink, ha látnák, hogyan tartja a nagyüzemi állattartás manapság a jószágokat. Ezt azért tartottuk érdemesnek megjegyezni, mert őseink idejében még a kakasnak is helye volt a „rendszerben”, és helye van ma is bármelyik háztájiban, manapság azonban a nagyüzemek, a példa okaként az egyik amerikai állatgyár szerint gazdaságtalan a hím csibék felnevelése, ezért semmi szükség rájuk, így nincs mit tenni, kényszerből meg kell őket semmisíteni. Ahogy elmondták, nem tehetnek arról, ha a tojásból nem csak nőstények kelnek ki, illetve rámutattak arra is, hogy boldogan odaadnák bárkinek az állatokat, ha elvinnék őket, de sajnos nem kellenek senkinek.

E helyt persze elkezdhetnénk találgatni, miért nem jutott eszébe az új módszer például az amerikaiaknak már a kezdetekben, és miért a németeknek most, de kérdésként az is feltehető, szükség van-e egyáltalán az állatgyárakra, vagy megoldható lenne-e az emberiség élelmezése csupán a hagyományos állattartás által, mely különben jobb minőségű, mai szóhasználattal élve korszerű és egészséges élelmiszerrel látná el a lakosságot. Számos kérdés, számos válasz.

Remélhetőleg, a német módszer elterjed a világon, így az állatvédők által sokat kritizált megsemmisítésre se lesz ezentúl szükség, hisz Amerikában is azzal védekeztek az állatgyárak, hogy ha lesz humánusabb megoldás, azt fogják majd alkalmazni. A teljesség kedvéért természetesen meg kell jegyeznünk, nem csak Amerikában, hanem a világon (egyelőre) mindenhol elpusztítják a hím csibéket, az állatvédő szervezetek azonban a lehetőség hazájában támadták eddig legjobban a kivégzést, mint módszert.

Ha bármely olvasónk tudja, mi ma a hazai állatgyárakban a gyakorlat, írja meg kommentben a cikk után. A hozzászólásokat előre is köszönjük.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

A kép csak illusztráció

TOP 5