Skip to main content

 

Bizonyára emlékeznek még olvasóink arra a cikkünkre, melyben egy olyan fiatalembert mutattunk be, akinek gyermekkori álma volt egy tanya.

A cikk szerint elszegődött volna bármely gazdaságba, hisz kereste a lehetőséget, hogy állatokkal, főleg szarvasmarhákkal foglalkozhasson, az élet azonban mégis mást hozott.

hirdetés

Hősünk összeismerkedett egy abszolút hasonló életfelfogású ifjú hölggyel, akivel párt alkotva hamar belefoghattak egy saját gazdaság felépítésébe.

A Fehérgyarmat mellett lévő gazdaság ugyan nem túl nagy, de kezdetnek bőven elég. Kapitár Jocóék egyelőre csak nyulakat tenyésztenek, de a későbbiekben tartanának baromfit, kecskét, no meg disznót is. Terveik szerint házi füstölt árut, tanyasi tojást, kecskesajtot értékesítenének a helyi piacon, de szállítanának rendezvényekre is.

Történetükről blogot nyitottak A mi kis farmunk címmel. A fotókkal gazdagon illusztrált weboldalon mulatságos képeket is láthatunk, de a fotográfiák inkább a dolgos hétköznapokról mesélnek. „A kiskertünk is szépen növöget” c. kép azonban azt is bemutatja, mi az eredménye a dolgos hétköznapoknak, jó nézni a gazdag termést.

Reméljük, hamarosan bővebb szöveges beszámolókat is olvashatunk arról, a fiatalok hogyan valósítják meg az álmukat! Mi részünkről annyiban tudjuk segíteni őket, hogy időről időre egy-egy cikkben bemutatjuk, hogyan is fejlődik a gazdaság.

És még valami! Kapitor Jocótól sohasem hallottuk, hogy valaha is siránkozott volna, így nehéz, úgy nehéz. Semmi mást nem akart, csak dolgozni, állatokkal foglalkozni, és ebből megélni. Mondhatnánk, született optimista, hiszünk benne, hogy minden álma valóra válik.

Az első, a gyerekkori álma már így is teljesült, hisz egy tanyán él és azzal foglalkozik, amivel mindig is szeretett volna. (Hogy mi is volt az álom bővebben, illetve mi is késztette mindig is Jocót, hogy tanyán éljen, arról alább lehet olvasni.)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

MINDIG IS EGY TANYA ÉS AZ ÁLLATTARTÁS VOLT A GYEREKKORI ÁLMOM…

Forrás

TOP 5