Skip to main content

 

Egyre többen vásárolnak Romániában a határhoz közeli településekről, sőt, már távolabbról is: a magyar bevásárlóturisták akár 50 százalékkal alacsonyabb árakkal is találkoznak.

Látványosan sok magyar rendszámú autóval találkozni a határhoz közeli romániai nagyvárosok hipermarketjeinek parkolóiban. Amióta ugyanis csökkent az élelmiszeráfa Romániában, már messzebbről is megéri elindulni vásárolni.

hirdetés


A magyar vásárlókat is csábítják a román hipermarketek: konkrétan már Debrecenben is szórólapokat osztanak, hogy minél többen menjenek a határ túloldalára vásárolni (a legközelebbi partiumi nagyváros, Nagyvárad 75 kilométerre van).

Az RTL Híradónak nyilatkozó vásárlók szerint a magyar boltokhoz képest féláron vehetnek tartós élelmiszereket, például chipset, sört. A tészták is olcsóbbak: olyan, Magyarországon gyártott tésztát is kapni, ami a határ túloldalán kevesebbe kerül, mint nálunk.

24 helyett 9

Júniustól lépett életbe Romániában az élelmiszerek áfacsökkentésére vonatkozó törvény. Június 1-jétől minden élelmiszer után az eddigi 24 helyett csak 9 százalékos áfát kell fizetni.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5