Skip to main content

 

Felére csökkentette a konyhapénzt egy háromgyermekes angol háziasszony, írja a Daily Mail-re hivatkozva a hvg.hu.

Miben áll a titok?

Kate Haigh nem tett mást, mint gondosan megtervezte a heti étrendet, felhagyott a szupermarketekben való vásárlással, és gátat szabott annak, hogy a család "pazarolja" az élelmiszert.

hirdetés

A szupermarketekben való vásárlás helyett online kezdte el megrendelni, ha tehette, nagy kiszerelésben az élelmiszer-alapanyagokat, köztük természetesen sok zöldséget és gyümölcsöt is, így mindent jóval olcsóbban tudott beszerezni.

Egészen addig, míg szupermarketekben vásárolt, 130 fontot költött hetente élelmiszerre, amit azzal, hogy nem fizette meg a szupermarketek mint kereskedők hasznát, illetve nagy kiszerelésben vásárolt, le tudta csökkenteni 60-ra.

Mivel elhatározta, hogy saját maga készíti el az ételeit, mindig főznie kellett, de elmondása szerint hamar össze tudta dobni az egészséges ételeket, egyben változatosan is főzött ugyanazokból az alapanyagokból, hisz az interneten számos megfelelő recept áll rendelkezésre e célból.

Célja nemcsak az volt azonban, hogy olcsóbban és jobban főzzön, hanem az is, hogy az étel elfogyasztása alkalmával ne keletkezzen hulladék, szerinte ugyanis az étel pazarlása a kapzsiság egy formája. Ezért mindig csak annyit főzött, amennyit a család éppen elfogyasztott.

Az okos háziasszony sok zöldséget és gyümölcsöt használ fel az ételei elkészítéséhez, húst pedig csak nagyon jó minőségűt rendel, szintén nagy kiszerelésben. Adagonként lefagyasztja, és úgy használja fel.

Mivel a család rendelkezik egy kisebb kerttel, jövőre néhány zöldséget saját maguk akarnak megtermeszteni, ezzel is csökkentve a heti 60 fontos kiadást.

Akit bővebben is érdekel, hogyan lehet professzionálisan takarékoskodni, ráadásul úgy, hogy közben hulladékot se keletkezzen, ide kattintva olvashat minderről...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5