Skip to main content

 

2040-re az élelmiszerek átlagos ára a 2000-es szint négyszeresére ugrik, csökkennek a jövedelmek, nőnek a társadalmi szakadékok - vetítik előre a nem túl távoli jövőt mind többen, írja a hvg.hu.

Forradalmak, éhséglázadások, globális klímaváltozás, globalizáció okozta egyenlőtlenségek, egymással összefüggő fogalmak. Paul Krugman amerikai közgazdász szerint az elmúlt évek eseményeit a globális felmelegedés váltotta ki a Közel-Keleten, ennek köszönhető az arab tavasz összes forradalma, de a szíriai polgárháború is.

hirdetés

De ennek köszönhető nyilvánvalóan a jelenlegi migránsválság is, mely Európát sújtja, tömegeket késztetve arra, hogy a jobb megélhetés reményében új kontinens felé vándoroljanak.

2014-ben Európán belül akár 50 fokos különbséget is lehetett mérni, erre eddig még nem volt példa a történelemben, sőt, 2015-ben már arról lehetett olvasni, hogy 30 éven belül a Közel-Kelet egyes térségei már lakhatatlanná válnak a felmelegedés miatt.

A változások nyilvánvalóan súlyos kihatással vannak a mezőgazdaságból élők életére, ezzel párhuzamosan az élelmiszerárak emelkedésére.

A HVG cikke ide kattintva érhető el... 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5