Skip to main content

 

Botránynak nevezte Lázár János a csütörtöki kormányinfón a kettős mérce alkalmazását, miszerint Ausztriában jobb minőségű terméket forgalmaznak a multik, mint Magyarországon.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a NÉBIH összehasonlító elemzésére hivatkozva azt ígérte, a magyar kormány újratárgyalja, illetve kivizsgálja a problémát, hogyan fordulhat az elő, hogy Ausztriában, pontosabban Nyugat-Európában jobb minőségű élelmiszereket fogyaszthatnak a vásárlók, mint hazánkban.

A miniszter megdöbbenésének adott hangot, majd botrányosnak nevezte a kialakult helyzetet és úgy fogalmazott, hogy

„ezek a cégek élelmiszer-ipari szemetet próbálnak Magyarországon eladni”.

A NÉBIH vizsgálata több termékre is kiterjedt, pudingra, kakaóra, nápolyira, levesporra, tonhalra, és még más egyéb, összesen 24 termékre.

Pár napja az Index arról írt, hogy Szlovákiában egyes árucikkek sokkal silányabb minőségűek, mint Ausztriában, így került a kérdés vizsgálat alá Magyarországon is, illetve derült ki az, hogy hazánkban sem jobb a helyzet, mint északi szomszédunknál.

Csütörtök este azt ATV és a Hír TV is kiemelten foglalkozott a témával, ahol szakértők is elemezték, hogyan adható el a gagyi a hazai szupermarketekben. 

Mit tehet a fogyasztó, míg meghozza a kormány a szükséges intézkedéseket? Járjon piacra, és szerezzen be egészséges, kizárólag itthon termesztett vagy előállított élelmiszereket. Akkor mindenki, a vásárló és az ország is jól jár, szemben a multikkal.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5