Skip to main content

online reklámok betiltása gyorsétterem 

Egy új törvénytervezet szerint Nagy-Britanniában tilos lenne a gyorséttermeknek online hirdetni.

Az országban eddig is a világ egyik legszigorúbb feltételrendszere működik a digitális marketing területén, most az elhízás elleni küzdelem érdekében még nehezebb helyzetbe hozhatják a hirdetni kívánó vállalatokat.

hirdetés

Hat hét múlva születhet döntés a gyorséttermek online hirdetési tilalmáról, addig társadalmi egyeztetés folyik majd az ügyben.

Az egészségvédő szervezetek viszont máris üdvözölték a kormány javaslatát, míg a gyorséttermi vállalatok szerint diszkriminációról van szó.

Nem csak az olyan éttermek lennének érintettek, mint a McDonald's vagy a Burger King, hanem minden olyan élelmiszert gyártó cégere is hatással lenne a szabályozás, amelyek magas zsír-, só- vagy cukortartalmú termékeket gyártanak és forgalmaznak.

A GYAKRAN "JUNK FOODNAK" TARTOTT ÉS NEVEZETT ÉTELEK MELLÉ VISZONT OLYAN TERMÉKEK IS BEKERÜLHETNEK A TILTÓLISTÁRA, MINT AZ AVOKADÓ, A LEKVÁR VAGY ÉPPEN A TEJSZÍN.

Matt Hancock, a brit egészségügyi államtitkár nemrég arról beszélt, hogy meg kell védeni a brit gyermekek és családok egészségét és ösztönözni kell őket arra, hogy egészséges élelmiszereket és táplálkozást válasszanak. A gyerekek ráadásul egyre több időt töltenek az interneten, ahol gyakran bukkanhatnak gyorséttermek hirdetéseibe, így ők a leginkább érintett korcsoport.

EGY TANULMÁNY SZERINT A BRIT GYEREKEK 33 SZÁZALÉKA TÚLSÚLYOS VAGY ELHÍZOTT, MÍG A FELNŐTTEK ESETÉBEN EZ AZ ARÁNY MÉG ROSSZABB, HISZEN KÉTHARMADUK TARTOZIK EZEKBE A KATEGÓRIÁKBA.

A brit kormány becslései szerint

a 16 éven aluli fiatalok 15 milliárd gyorséttermi online hirdetést láttak 2019-ben szemben a két évvel korábbi 700 millióval.

A szabályozás tiltaná a Facebook és Google hirdetéseket, az SMS üzenetetek és ellenőrizni a cégek Twitter és Instagram oldalait is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: commons.wikipedia.org

TOP 5