Skip to main content

Eat Just laboratóriumban előállított hús 

A szingapúri élelmiszerügynökség fogyasztásra alkalmasnak minősítette a világ első, laboratóriumban előállított csirkehúsát. Így az amerikai startup, az Eat Just forgalomba hozhatja a világ első „tiszta húsát", vagyis olyan húst, mely nem levágott állatból származik.

A húsmentes húsok egyre népszerűbbek. A Beyond Meat vagy Impossible Foods termékei már szupermarketekben és éttermekben is megtalálhatók.

hirdetés

Azonban az Eat Just terméke más, hiszen

EZ A HÚS NEM NÖVÉNYI ALAPÚ HÚSUTÁNZAT, HANEM ÁLLATI IZOMSEJTEKBŐL LABORATÓRIUMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KIFEJLESZTETT ÉLELMISZER. 

A mesterséges húsból első körben "csirkehúsfalatkákat" fognak készíteni, ám hogy a termék mikortól lesz elérhető, azt egyelőre nem jelentette be a vállalat - írja a BBC.

A Barclays birt pénzügyi szolgáltató előrejelzése szerint

A KÖVETKEZŐ ÉVTIZEDBEN A KÜLÖNBÖZŐ HÚS-ALTERNATÍVÁK PIACA ELÉRHETI A 140 MILLIÁRD DOLLÁRT, AMI A TELJES HÚSIPAR 10 SZÁZALÉKA.

A mesterséges hússal foglalkozó startupok legnagyobbjai, az izraeli székhelyű Future Meat Technologies és a Bill Gates támogatását élvező Memphis Meats igyekeznek belépni a piacra megfizethető és ízletes termékeikkel.

A szingapúri Shiok Meats jelenleg laboratóriumi körülmények között próbál rákhúst előállítani.

A cégek nagy része a mesterséges húsok fogyasztásával járó környezeti előnyöket hangsúlyozza, ám néhány kutató szerint bizonyos körülmények között ez az alternatíva még akár ártalmasabb is lehet a klímaváltozás szempontjából.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5