Skip to main content

napraforgómag szuperélelmiszer 

A napraforgómag lesz 2022 egyik legnagyobb gasztro felfedezése, jelentette be a Whole Foods. Előrejelzéseik szerint vezetni fogja a szuperélelmiszerek listáját. Miért került a szuperélelmiszerek élére? Nemcsak az íze miatt.

Az organikus élelmiszereket forgalmazó multinacionális amerikai szupermarket lánc, a Whole Foods tanulmánya szerint a napraforgómag várhatóan 2022-ben az egyik legnépszerűbb élelmiszer lesz - írja a Well.pl cikkére hivatkozva a Magyarmezőgazdaság.hu.

EZ A MEGÁLLAPÍTÁS A NAPRAFORGÓMAGRÓL NEM VÉLETLEN, HISZEN AZ NAGYSZERŰ FORRÁSA AZ EGÉSZSÉGES ZSÍROKNAK, AMELYEK SZÁMOS BETEGSÉG KIALAKULÁSÁT MEGELŐZIK.

hirdetés

A napraforgómag aminosavakban és telítetlen zsírsavakban gazdag. Emellett többek között A-, B-, D- és E-vitamin, értékes antioxidánsok, cink, vas, kálium és kalcium forrása.

NEM CSODA, HOGY A 2022-RE VONATKOZÓ ELŐREJELZÉSEK SZERINT A NAPRAFORGÓ A VILÁG LEGNÉPSZERŰBB TERMÉKEINEK LISTÁJÁN SZEREPEL MAJD.

Az élelmiszergyártók mindenáron igyekeznek megfelelni a fogyasztói igényeknek. Talán ezért jelenik meg a piacon egyre több napraforgó alapú alternatíva a már létező allergén termékek helyett.

A szupermarketek polcain a kekszektől a sajtokig számos olyan rágcsálnivalót találunk, amelyekhez napraforgómagot adtak. A napraforgóvaj a közelmúltban a népszerű mogyoróvaj versenytársaként került előtérbe Amerikában, és többek között a fagylaltban is megtalálható.

A magvak becsempészhetők a salátákba, tésztákba vagy müzlibe.

Érdekes és értékes kiegészítője lehet leveseknek, raguknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, rakott-töltött, csőben sült ételeknek, uzsonnakrémeknek, süteményeknek és turmixoknak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Squirrel_photos képe a Pixabay -en.

TOP 5