Skip to main content
ivóvíz öregedés folyamat lassul betegség

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egy amerikai kutatás érdekes eredményre jutott. Egyszerűen lassítható az öregedés folyamata, ha bárki megiszik naponta 8 pohár vizet, írt erről a Dailymail.

A kutatás

Azok körében, akik jól hidratálják a szervezetüket, sokkal tovább élhetnek, és nagyobb valószínűséggel kerülhetik el a civilizációs betegségeket, így például a szívelégtelenséget vagy a sztrókot, fejtette ki Dr. Natalia Dmitrieva, a kutatás vezetője.

hirdetés

A felmérés során 11.000, a 30. életévét betölött embert vizsgáltak meg.

A vérük nátriumszintjét megfigyelve Dmitrieva arra a következtetésre jutott, hogy a dehidratált emberek 64 százaléka nagyobb valószínűséggel szenvedhet valamilyen krónikus, például szív- és érrendszeri betegségben vagy demenciában, mivel a víz hiánya kárt okoz a sejtekben, ez pedig öregedéshez vezet.

Akár 15 évvel is tovább élhetnek

Akár 15 évvel is tovább élhetnek azok, akik napi rendszerességgel fogyasztják a vizet. Ez legalább 3 litert feltételez naponta, áll az amerikai hivatalos egészségügyi irányelvekben, amihez a kutatás vezetője még hozzáteszi, a víz pótolható magas víztartalmú gyümölcsökkel vagy zöldségekkel is.

Emberi jog

Az ENSZ 2010-ben alapvető emberi joggá nyilvánította a tiszta ivóvízhez való hozzáférést, ennek ellenére a bolygón 2.1 milliárd ember nem jut elég vízhez naponta.

2019-ben a novekedes.hu arról írt, hogy egyre növekszik a vízért folytatott háborúk száma, mivel a Föld lakosságának 40 százaléka nem jut elég vízhez.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Globális vízhiány: van egy ország, amely már rég megoldotta a problémát

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: günter képe a Pixabay -en.

TOP 5