Skip to main content
palackozott víz luxustermék

Kép forrása: Facebook

A víz akár luxustermék is lehet attól függően, honnan származik, írt erről a The Richest cikkére hivatkozva az Origó.

Az 5 legdrágább víz

Sokan úgy gondolják, víz és víz között nem lehet különbség, szakértők szerint azonban jelentős lehet az eltérés attól függően, hogy forrásból, gleccserből, jéghegyből, egzotikus vidékről vagy tározóból származik-e.

hirdetés

5. Ô Amazon - 110 dollár (43.000 Ft)

A terméket forgalmazó cég az Amazonas érintetlen vidékén egy specifikus technológia révén gyűjti be a vizet, mégpedig a levegőből, páralecsapódásból, azaz a víz sohasem éri el a földet, a vízgyűjtőt.

4. Svalbarði - 185 dollár (73.000 Ft)

A víz a Spitzbergák fjordjaiból, pontosabban az ott található jéghegyekből származik. Mivel a norvég cég sokat ad a környezetvédelemre, illetve a gyártás költsége is igen magas, hogy csak olyan jeget használjanak alapanyagul, mely nem olvad bele a tengerbe, a végtermék se olcsó.

3. Bling H2O - 219 dollár (83.000 Ft)

Kifejezetten luxustermék a Bling H2O termék, de nem a palackban lévő víz, hanem maga a palack miatt, melyet Swarovski-kristályok díszítenek. A terméket Amerikában találták ki, ahol némi túlzással bármi eladható.

2. Nevas (Design Edition) - 1180 dollár (466.000 Ft)

A Németországban gyártott víz 2 régi, egyben híres artézi kútból származik, ez volt az első prémium cuvée víz a piacon. Ma már a világ számos országában árulják és veszik.

1. Fillico - 1390 dollár (550.000 Ft)

Szintén Swarovski-kristályok, illetve arany díszítések teszik egyedivé a terméket. A víz a japán Kobe térségéből származik, bár eredetileg a Fillico Amerikában, Beverly Hillsben debütált még 2005-ben, majd települt át a szigetországba.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Globális vízhiány: van egy ország, amely már rég megoldotta a problémát

Forrás - A nyitókép forrása: Facebook

TOP 5