Skip to main content

Ezt a sportkocsit a német Quant cég fejlesztette ki, érdekessége azonban nem a sportautókra jellemző rendkívüli összteljesítményben áll, hanem abban, hogy üzemanyagként sós, vagy tengervizet használ.

A fejlesztés teljesen környezetbarát, hisz a jármű karbonkibocsátása gyakorlatilag nulla. Nemsoká az európai utakon is megjelenhet, mivel a cég az erre vonatkozó engedélyeket megkapta az EU-tól.

Az autó a Quant e-Sportlimousine nevet kapta. Számos figyelemfelkeltő tulajdonsággal rendelkezik. Minden kerekét külön motor hajtja, különben pedig sirályszárnyas ajtókkal bír. Megjelenésében egyszerre gyönyörű és félelmetes, akár mint egy "ragadozó". Mégsem ez a legnagyobb durranás benne, hanem az üzemanyag. Az akksicellákhoz hasonlóan elektrolitként hasznosítja ugyanis a sós vizet.

A négy motor egyenként 227 lóerős, ami eszméletlen menetdinamikát eredményez, a jármű szinte nem is száguld, hanem repül. Használattól függően 300 és majd 500 km közötti hatótávolsággal rendelkezik, ami az eddigi elektromos autókat simán veri.

Ráadásul a sportkocsit nem kell órákig tölteni, mint az e autókat, elég a csomagtartóba bepakolni a sós vizet, hisz ha kifogyott az üzemanyag, egyszerűen csak után kell tölteni. 

A cikk itt folytatódik...

(Egy problémánk azonban akad ezzel a járművel. Mérhetetlenül drága, ettől függetlenül azonban lehetséges fejlesztési irányvonal. Reméljük, a tömeggyártásra alkalmas "hétköznapi" változat is kapható lesz a közeljövőben. - szerk.)

Forrás

TOP 5