Skip to main content

Tudta ön, mennyi energiát és pénzt pazarol el a huzatos ablakok miatt? Szeretné csökkenteni a fűtésszámláját?

Évekkel ezelőtt írt, illetve tett közzé oktatófilmet arról az EnergiaKlub, hogyan lehet csökkenteni fűtésszámlánkat a célból, hogy ne az utcát fűtsük feleslegesen. A téma sajnos ma is aktuális, így szerkesztőségünk is közreadja a videót.

Az energia megtakarításához nem kell más, mint a nyílászárók utólagos szigetelése. Kis befektetéssel komolya eredmény, "haszon" érhető el. A feladat nem nehéz, két átlagos kézügyességű ember is hamar elkészül a feladattal.

hirdetés

A film szerint a szigetelés révén akár 15-20 százalékkal is csökkenthetők a fűtési költségek, a szigetelőanyag pedig 10 év után használódik csak el. Mivel a "befektetés" már akár fél vagy egy év alatt is megtérülhet, nem nehéz kiszámolni, hogy a korszerűsítés kilenc évig csak "hasznot" termel, mely aztán természetesen újból alkalmazható. (Bár a videó nem tér ki rá, de hasonló módszerrel nyilvánvalóan a régi ajtók is szigetelhetők.)

Ha már számolunk, esetleg azt is kalkulálhatjuk, ugyanez a pénz mennyi kamatot hozna 10 évre vetítve. Nem nehéz kitalálni, hogy a fűtéskorszerűsítéssel több pénzre tehetünk szert, azaz jobban spórolhatunk.

A film végén hasznos tanácsokat is hallhatunk, hogyan, naponta hányszor kell szellőztetnük.

Bővebb információ, hogy hol lehet beszerezni a szükséges eszközöket, az Energia Brigádoktól lehet kérni. (Az Energiaklub elérhetőségei pedig uott a bal oldal lap alján találhatók meg, akár most is lehet érdeklődni telefonon.)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Forrás: maga a film

Kép

TOP 5