Skip to main content

A Pécs melletti mesebeli manóház hatalmasat durrant az Urbanistán, így kedvet kaptam ahhoz, hogy újabb épületeket mutassak be a nagyérdemű olvasóimnak.

A pécsi manóház kapcsán figyeltek fel sokan arra, hogy léteznek Magyarországon is dombházak és van olyan is, hogy földépítészet, szalmaépítészet, meg ökoház. Pedig hát nem új dolgok ezek. Azt azonban én sem gondoltam volna, hogy ennyi ökoingatlant hirdetnek eladásra a különböző weboldalakon.

hirdetés
 

Míg a mezőgazdaságban, meg lassan az élelmiszeriparban is kezdik szigorúan szabályozni, mint hívhatunk ökonak, azért az építészetben még elég rugalmasan kezelik - az ingatlanhirdetésekben meg pláne. 

Az alábbi válogatásban látszóöko házakat kerestem, amelyek amellett, hogy valamilyen szempontból zöldek, ez meg is látszik a stílusokon. Szóval olyan manósakat, na! Egészen megdöbbentő, hogy nem csak egy dombház keres gazdát Magyarországon, de nem is kettő, nem is három! Lássuk őket szépen sorban:

Dombház - Tinnye, 10,9 M

Ezt az otthont már linkeltem a legutóbbi dombházas posztban is, de akkor még azt hittem lejárt a hirdetés. Nos úgy tűnik, nem, még mindig a piacon van. Érdemes végigkattintgatni a képeket, mert a belsejében egy jurta, egy parasztház és egy nagypolgári lakás berendezése keveredik. Nagyon hangulatos, szépen karbantartott kecó.

A cikk itt folytatódik.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Forrás

 

TOP 5