Skip to main content

 

Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Melege Program.

2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására. Az igényelhető támogatás összege maximum 2,5 millió forint, a támogatás intenzitása 40-55% a fejlesztés komplexitásától függően.

hirdetés

A pályázat 5 milliárd forintos keretösszege a várható túljelentkezés miatt akár a pályázati felület megnyitását követő 24 óra leforgása alatt kimerülhet szakértők szerint. Egymás utáni munkanapokon 7 térségből lehet majd elektronikus úton benyújtani a kérelmeket.

Támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása. 

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető CO2-megtakarítás alapján rangsorolják.

Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.

A pályázati útmutató a kormány.hu-n érhető el

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5