Skip to main content

 

Hamarabb felépülne az átlagosnál, és olyan helyeken is érdemes lenne belevágni az autonóm otthonok kialakításába, ahol a közműellátottság még alacsony.

Ladvenicza Levente projektét az MVM Edison Light Up! pályázatán díjazták, a célja, hogy az előre gyártott, helyszínre szállított és ott összeállított elemekből két-három hónap alatt elkészüljön a beköltözhető, energia-kereskedelmi rendszerbe integrálható típusház.

hirdetés

A ház ultrakönnyű szerkezete döntően száraz építészeti eljárással készülne, így sokkal rövidebb idő alatt felépülne, hiszen a száradási időkkel nem kell számolni.

Az épületnek egyedül villamos áram megtáplálással és internet hozzáféréssel kell rendelkeznie, a többi szolgáltató kiváltható.

Olyan területeken is felépíthető a ház, ahol a közműellátottság még alacsony.

Az energiaszükségletét az épület főleg a napból nyerné. Nappali órákban az épület úgynevezett aktívházként üzemelne. Ezek az épületeket saját igényeiken túl - bizonyos időszakokban,- képesek a villamos áram termelésre és annak visszatáplálására a hálózatba.

Ez az energia többlet a villamos hálózaton keresztül a többi hasonló típusház számára elérhető lenne.

Idővel, ha ezeknek a típusházaknak a száma elér egy megfelelő szintet, akkor közösen valódi szereplői lehetnek a magyar villamosenergia-piacnak az innovátor elképzelései szerint.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás 

TOP 5