Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A Business Insider beszámolója szerint az OpenAI állítólag egy "szuperokos" asszisztens kifejlesztésén dolgozik.  

Olyan MI ügynökön, mely a számítógépet működteti majd a felhasználó helyett, írja a readwrite.

hirdetés

A vezető mesterséges intelligencia (AI) kutatócégnek a jelek szerint komoly ambíciói vannak a tekintetben, hogy a felhasználók számára egy olyan asszisztenst hozzon létre, melynek működése eredményeként a szoftver képes lenne teljes mértékben elvégezni a feladatokat a felhasználó helyett, ahogyan azt kérik. Ez a szövegbeírási funkciókra, valamint a kurzormozgatásra és a különböző alkalmazásokkal való munkára fog vonatkozni.

Sam Altman is nyilatkozott

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman szerint a ChatGPT-t egy "szuperokos személyi asszisztenssé" szeretné fejleszteni, de addig még sok problémát kell megoldania a partnercégével, a Microsofttal.

Más is dolgozik a fejlesztésen

A "Big Five" technológiai óriások (Google, Amazon, Microsoft, Apple, Meta) már elindították a saját AI-s munkahelyi asszisztensüket, de ezek a programok még mind gyerekcipőben járnak.

Így a jelentés szerint egyre nagyobb várakozás előzi meg az OpenAI fejlesztését, a projekt munkálatai több mint egy évvel ezelőtt kezdődtek meg, de a végtermék még nincs a láthatáron.

Idő kérdése

A generatív mesterséges intelligenciát sokan dicsérik azért, mert jelentősen növeli a termelékenységet bizonyos feladatok elvégzésében, így a piac további fejlődés előtt áll. Minderről a közelmúltban az iparág szakértői is nyilatkoztak, köztük a Google AI-kutató leányvállalatának, a DeepMindnek a társalapítója is.

Mustafa Szulejmán a CNBC-vel az AI gyors fejlődéséről folytatott beszélgetésben hangsúlyozta, hogy a következő öt évben potenciálisan mindenkinek lehet egy személyi asszisztens robotja, ügynöke.

Mint elmondta, - "Képes lesz átgondolni a napodat, segít priorizálni az idődet, sokkal kreatívabb és így eredményesebb leszel" - majd hozzátette: "Kutatási asszisztens lesz, de egyben edző és kolléga is".

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy német lap 200 újságírót bocsátott el, feladatukat a MI látja el

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Malte Helmhold on Unsplash

TOP 5