Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az 1X Robotics egy új humanoid robotot, a Neo Betát fejleszti, amelyet otthoni használatra terveztek. 

A vállalat nemrégiben egy rövid videót tett közzé, melyben a Neo Beta egy táskát nyújt át egy nőnek, majd közös képet készít vele. Ez a közvetlen, barátságos interakció különbözteti meg az 1X-et más robotikával foglalkozó vállalatoktól, melyek általában a robotok tartósságát és a munkaerővel való együttműködését hangsúlyozzák, írja a cnet.com.

hirdetés

A Neo Beta körülbelül 165 cm magas és 30 kg súlyú, ami az egyik legkönnyebb humanoid robotnak számít. Az 1X szerint a Neo távolról is könnyen irányítható, ha problémák adódnának a működésével kapcsolatban. A robot különlegessége, hogy ruhával van borítva, amely alatt a vállalat által "izomszerű anatómia" rejtőzik. Ennek a borításnak leginkább esztétikai okai vannak, illetve egyedi technológiát jelképez.

Bernt Børnich, az 1X vezérigazgatója elmondta, hogy a Neo Beta robotok egy részét kutatási és fejlesztési célokra otthonokba fogják telepíteni. A cég célja, hogy a Neo segítsen az embereknek mindennapi feladatokban, különösen azoknak, akiknek mozgásuk korlátozott.

A Neo Beta bemutatása rávilágít arra, hogyan változik a humanoid robotok piaca, egyre inkább az otthoni használatra tervezett robotok felé fordulva. Az 1X megközelítése egy közvetlenebb, barátságosabb kapcsolatot kíván kiépíteni a robotok és az emberek között, amely túlmutat a jelenlegi ipari és kutatási felhasználási módokon. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Már 2025-ben tömeggyártaná a humanoid robotokat Kína

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Hanna Vel képe a Pixabay -en.

TOP 5