Skip to main content

Az amerikaiak kevesebb mint 10 %-a alszik meztelenül, ez azért hír értékű, mert bebizonyították, hogy a meztelenül alvás nem csak szexi, de még egészséges is. Szeretném hinni, hogy a kijelentés, mely szerint meztelenül kellene aludnom, alapos és hiteles kutatáson alapul. Még az is beleférne, ha úgy kezdődne a mondat, hogy Brit kutatók megállapították.... Nos lássuk, milyen érveket sorolnak fel a meztelenül való alvás mellett.

Jennifer Landa, egy amerikai újság szerkesztője szerint a meztelenül alvás jó hatással van a nemiszervekre. A meleg környezet elősegíti a baktréiumok és gombák elszaporodását, ezért éjszaka hagyjuk, hadd szellőzzön.

A tested hőmérséklete alvás közben folyamatosan hűl, és ezt a természetes folyamatot a vastag takarók és a ruha bizony akadályozza. A meztelen alvás segíti a testet a megfelelő hőmérsékleten tartani.

A túl meleg környezetben a megnövekedett testhőmérséklet akadályozza az öregedési folyamatok elleni hormonok működését, pl. melatonin és növekedési hormonok. A test hőmérsékletének alacsonyan tartása biztosítja a tökéletes bőrért és hajért felelős hormonok működését.

A meztelen alvás segíti a mélyalvást, amely lehetővé teszi a kortizol nevű stressz hormonnak, hogy szinten tartsa az energia és éhségszinteket. Amikor az alvás hirtelen megszakad, a kortizol szint túl magas lesz, és ezért valószínűleg éhesebben fogsz kelni.

Végül, de nem utolsósorban a szexuális életet is felpezsdítheti, hiszen meztelen testek érintkezésénél általában beindul a kémia a párok között. Ahol nem, nos ott komoly gondok lehetnek. A meztelen alvás szexre ösztönöz, és azoknál a kapcsolatoknál, ahol a szex gyakori, a párok kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak is.

Forrás: http://www.divatesstilus.hu/meztelen-alvas-elonyei.html

Kép forrása: http://www.orvosikozpont.hu/alvasklinika/alvasterapia/

TOP 5