Skip to main content

Az Országgyűlés alelnöke szerint a magyar értékekről szóló törvény alapján hamarosan a tanya is hungarikum lehet. Lezsák Sándor ezt az Ásotthalom közelében 11. alkalommal megrendezett tanyasi ünnepségen mondta.

A tanyasi életmód és a helyben termelt élelmiszerek népszerűsítésére a vidékfejlesztési tárca is újra meghirdette a Tanyafejlesztési Programot.

Harmadszor hirdeti meg a kormány a Tanyafejlesztési Programot, amellyel a tanyák villamosítását, a külterületi dűlőúthálózat karbantartását és a tanyasi élelmiszerek piacra jutását támogatják. A Gátsori Tanyasi Ünnepségen a négy legrégebbi mesterséget, a vadászatot, a pásztorkodást, a tímárok életét és a fazekasok munkáit mutatták be, s az itt előállított termékekből válogathattak is az érdeklődők.

Magyarországon közel 300 ezren élnek külterületen, 60 százalékuk az Alföldön. A Csongrád megyei Ásotthalom lakosságának is több mint fele él és gazdálkodik a tanyavilágban. Lezsák Sándor szerint a gátsori ünnepség legfőbb üzenete, hogy a tanyavilág él, és lakói mindent megtesznek megmaradásukért.

Videó a kormány programjáról itt tekinthető meg: http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/hungarikum-lehet-a-tanya-is-1175144

Forrás: http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/hungarikum-lehet-a-tanya-is-1175144

A kép csak illusztráció

TOP 5