Skip to main content

Nem a XXI. század természetes velejárója! Nem igaz, hogy gyógyíthatatlan! Nem igaz, hogy nincsenek felelősök!

Ki ne ismerne a környezetében pár embert, aki rákban halt meg, vagy akinek az ismerőse rákos? Mint valami rejtélyes népbetegség üti fel a fejét nem ritkán már fiatalok és gyermekek között és szinte egyik idős rokonunkat veszítjük el a másik után, nem beszélve az életerős középkorú családos emberek szomorú történetéről, akiket egyik hónapról a másikra vesz le a lábáról ez a rejtélyes betegség, melyre állítólag nincs biztos ellenszer.

Mégis újra és újra felreppenek csodával határos történetek, hogyan épültek fel emberek a szörnyű kórból drasztikus életmódváltással, míg az orvostudomány váltig állítja: a műtéten és a kemoterápián kívül nem létezik elismert gyógymód a rákra.

Normális ez így? Tényleg rákban kell meghalnunk? Ez lenne a modern XXI. század hozománya vagy csak a „véletlen” műve ez is? Valóban tényezők szerencsétlen egybeesése lenne mindez és megint csak nincsenek bűnösök és felelősök?

Tény, hogy a rák a világon a vezető elhalálozási ok.  A legújabb becslések szerint 15 éven belül 75-90%-os növekedést tapasztalhatunk majd a rákban megbetegedők számában világszerte.

Nézzünk utána, mi taszít minket és kedves rokonainkat ebbe a szörnyű, „gyógyíthatatlan” betegségbe! A teljesség igénye nélkül szedtük egy csokorba azt a hat tényezőt, amelyekről már évek, évtizedek óta konkrét bizonyítékok tanúsítják, hogy veszélyesek és mégis még ott vannak az áruházak polcain, illetve életünk részei. Feltettük a kérdést: Vajon miért hunynak szemet mindezen kutatási eredmények felett a felelős gyártók és kormányok?

Hat ok, amitől rákosak leszünk, de mégis hagyják létezni őket

1. Génmanipulált élelmiszerek, műtrágyák és permetszerek

Egyre gyakrabban halljuk manapság a GMO (génmanipulált élelmiszerek) szót negatív kontextusban. Nem véletlen, mert egyre vészjóslóbb kutatási eredmények futnak be a GMO élelmiszerek emberre gyakorolt lehetséges hatásairól.

Az eddigi legátfogóbb, 2 éves kutatást és kísérletet nemrégiben Gilles-Eric Séralini molekuláris biológia professzor hajtotta végre a francia Caen egyetemen, aki patkányokat génmódosított kukoricával etetett. A kutatás eredménye felkavarta a tudományos világot és a közvéleményt, ugyanis a patkányokon kisvártatva szörnyű tumorok és egyéb súlyos szervkárosodások fejlődtek ki.

Bár a GMO-t magasztaló gyáróriások a segíteni akarás köntöse mögé bújva próbálják megfertőzni a világot a GMO élelmiszerekkel, szerencsére egyre nagyobb ellenállásba ütköznek. Átlátszó érv, hogy a világ élelmezése csak GMO élelmiszerekkel oldható meg. Itt már megint csak a pénz beszél. Az óriásvállalatok sajnos nem arról híresek, hogy az emberek érdekeit nézik, hanem arról, hogyan tudnak minél kisebb költségen silány minőségű élelmiszereket előállítani, tőkefölényükkel több kontrollt gyakorolni a piacon, majd besöpörni az óriási profitot. Piaci előnyükkel tönkreteszik a még igazi élelmiszereket termelő kis gazdaságokat, gyárakat és még jobban elárasztanak minket a gyér minőségű, adalékanyagokkal felütött élelmiszereikkel, amitől az emberek hosszú távon megbetegszenek, így stabil piacot képezve a gyógyszergyáraknak.

Azt gondoljuk, hogy mivel Magyarországon nem engedélyezett a génmanipulált növények termesztése, ezért mi nem vagyunk kitéve a következményeinek? Sajnos ez nem igaz. Az Európai Unió egyes tagországaiban 1998 óta lehet génmódosított kukoricát termeszteni, illetve az állattartásban génmódosított takarmányt használni. Az USA-ban már évtizedek óta nagyban folyik a GMO szója, kukorica és más növények termesztése. Ezért a törvények nem terjednek ki annak korlátozására, hogy étel adalékanyagként fel lehessen használni a genetikailag módosított növényeket.  A világ szója és a kukorica termelésének több mint ¾ része génmódosított. Ezekből szabadon készülhetnek azok a szója alapú adalékanyagok (szójafehérje, szójaliszt, szójaolaj), ami a felvágottaktól egészen a pékáruig rengetegféle ételben megtalálhatóak. Nem beszélve a kukoricaszirupról, amit előszeretettel használnak édesítőszerként, mert olcsóbb és édesebb, mint a cukor. Így nem nehéz belefutni a génmódosított növényeket tartalmazó élelmiszerekbe bárhol a világon.

Őseink kitűnő földművesek voltak, nem volt szükségük műtrágyára és permetszerre, amik pontosan olyan mérgezőek az emberi szervezet számára, mint azon organizmusra nézve, amik ellen kifejlesztették őket. Ha nem így lenne, akkor a képen látható emberek nem lennének beöltözve tetőtől talpig védőszerelésbe.

A permetszerek és műtrágyák beépülnek az élelmiszerekbe, megfertőzik a talajvizet és természetesen ezek is szervezetünkben landolnak. Léteznek teljesen ember- és természetbarát módszerek a kártevők elriasztására, de sajnos a hatalmas gyáróriások itt is közbeszóltak.

2Mérgekkel, vegyszerekkel teli tisztítószerek és kozmetikumok, amikkel nap mint nap érintkezünk

Hatalmas mennyiségű mérgező anyagnak vagyunk kitéve a tisztítószerek és kozmetikumok által nap mint nap. Ha elolvassuk egy arckrém, mosópor, mosogatószer vagy fogkrém összetevőinek címkéjét, idegen szavak tömkelegével találjuk szemben magunkat, amikből egy dolog bizton megállapítható: ezek nem természetes anyagok.

Ezek az anyagok nagy része mérgező, allergiát és akár rákot is okoz. Sok kutatási eredmény támasztja már ezt alá, de ami igazán önmagáért beszél, az az allergiás emberek számának növekedése a XXI. században. Ugyanis, a fejlett országokban ma élő emberek közül minden ötödik valamiféle allergiában szenved.

Nehézfémek, kőolajszármazékok, tartósítószerek, mesterséges illatanyagok és színezékek és még sok más található meg a mai tisztítószerekben és kozmetikumokban, amelyek reklámja címlapra illő csillogó hajat, ráncoktól mentes bőrt, tisztán ragyogó illatos lakást, hófehéren csillogó fogsort és foltmentes ruhákat ígérnek. Sokuk nagyon agresszív kémia anyag, ami csak látszólagos, pillanatnyi eredményeket ér el, de hosszútávú használata több kárt okoz, mint hasznot.

Lássunk egy kis ízelítőt, milyen vegyi anyagok találhatóak a mai tisztítószerekben és kozmetikumokban:

CI 42090, CI 60730, Dimethicone, Behentrimonium chloride, Citrus limonum, Guar hydroxypropyl trimonium chloride, Dimethicone Copolyol, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Etidronic acid, Sodium Lauroyl Sarsocinate, Benzalkonium chloride, Benzyl salicylate, FD&C Colour Pigments, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Benzophenone-3, CI 15510, Lactic acid, Aluminum zirconium tetrachlorohydrex, GLY, Kamilla recutita, Rancid Natural Emollients, Acrylates copolymer, Diazolidinyl urea, Chloromethylisothiazolinone, Propylene/Butylene Glycol, Quaternium-7, 15, 31, 60, Benzoic acid, Cocoamidopropyl Betaine, Lauryl or Cocoyl Sarcosine, 5-Bromo-5-nitro-1,3-dioxane, CI 42051, Cetalkonium chloride, Sodium Laureth Sulfate, Butane, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Coal tar, Hydrolysed Animal Protein, Isopropyl, Cetrimonium chloride, Lauryl dimonium hydrolysed collagen Alcohol, Isopropyl Sodium hydroxide, Butylated Hydroxyanisole, Sodium lactate, Sodium monofluorophosphate, TEA Laureth Sulfate, 1,4-dioxane, Ethylparaben, Glyoxal, DEA vegyületek, Linalool, Cocamide DEA, Silicone derived emollients, Sodium PCA, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Ceteareth-20, Cocamide MEA, Benzyl alcohol, Butylated Hydroxytoluene, Methylisothiazolinone és methylchloroisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Lauryl Sarcosine, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Coumarin, Cationic Surfactants, Talc, Cocoyl Sarcosine, Ethoxylated surfactants, Lauryl vagy Cocoyl Sarcosine, Lavandula angustifolia, Polyquaternium-10, Sodium benzoate, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehy, Lanolin, Imidazolidinyl urea, Sodium fluoride, Vazelin, Isothiazolinone, Silica, Aminomethyl propanol limitáltan, Isobutylparaben, Sodium acrylate/acryloyldimethyl taurate cop, Fragrance, TEA vegyületek, Petrolatum, Propylparaben, Liquidum Paraffinum, Isopropylparaben, Disodium Oleamide Sulfosuccinate, Zinc sulfate, Zinc citrate, Sodium Cocoyl Sarcosinate, PVP/VA Copolymer, Potassium Coco Hydrolysed Collagen, Paraffin olaj, Phenoxyethanol, Paraffin viasz, Nitrosating agents, Formaldehyde, Butylparaben, PEG-32, Polyethylen Glycol, MEA vegyületek, Paraben preservatives, Malic acid, Methylparaben, Cyclomethicone, Ammonium Laureth Sulfate, Toluene, Hexylene glycol, Stearalkonium chloride, Mineral oil, Stearamidopropyl dimethylamine, Sodium saccharin

Ismerősek a flakonok hátuljáról? Tegyük fel ezt az egyszerű és ésszerű kérdést: Vajon a bőrömnek valóban szüksége van ezekre a kémiai anyagokra?

Természetesen léteznek pici, de megbízható cégek, akik vegyszerektől mentes kozmetikumok és tisztítószerek forgalmazásával foglalkoznak, de biztosan nem a tv reklámokban fogjuk megtalálni őket.

Gondoljunk csak bele, mekkora iparág roppanna össze, ha mindenki visszatérne az olcsó, egészségre és környezetre nem ártalmas tisztítószerekhez és kozmetikai szerekhez, mint a mosószóda, ecet, szódabikarbóna, szappan, citrom, só, citromsav, mosódió, illóolajok, természetes vajak (kakaóvaj, shea vaj stb.) és gyógynövények?

3. Silány minőségű, tápanyagban szegény feldolgozott élelmiszerek, amik felborítják a szervezet sav-lúg egyensúlyát

„A táplálkozásban keressétek gyógyulásotokat.” – mondotta Hippokratész 2400 évvel ezelőtt.

Ebben a témában Dr. Robert Young (táplálkozástudomány PhD. fokozat, kémia, biológia, természetgyógyászat Dr. fokozat) kutatásait emelnénk ki, aki korszakalkotó felfedezéseket tett. Rájött és bizonyította, hogy minden betegség a szervezet elsavasodáshoz vezethető vissza. A rákos sejtek burjánzása csakis savas környezetben tud létrejönni. A test elsavasodása modern táplálkozásunk hozománya.

A túlságosan finomított élelmiszerek, a rengeteg cukor, minden szuperfeldolgozott, főzött, sütött, így a nyers és friss dolgok háttérbe szorultak étkezési kultúránkban. Nem is említve a rengeteg mesterséges anyagot, amik mint adalékanyagok, szinte kivétel nélkül minden élelmiszerben jelen vannak. Az élelmiszeripar és a vegyészet házasságát figyelhetjük meg az utóbbi évtizedekben. A nátruim-glutamát (mesterséges ízfokozó, ami az agyra hat) sikertörténete „forradalmasította” az élelmiszeripart és ételeink többé nem a fazékból, hanem kémcsövekből kerülnek ki.  Egy új szakma született: a nagymama posztját átvették az élelmiszervegyészek. Szervezetünk megsínyli ezt, mert nem erre lett tervezve, de mivel egy jól megépített, masszív gépezet, valahogy így is működik, de elég döcögősen.

“Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt.” - Dr. Neil Solomon, PhD.

Rák, allergia, érelmeszesedés, szív- és vérnyomás problémák, depresszió, cukorbetegség, csontritkulás, túlsúly, azaz korunk népbetegségei mind elfajzott táplálkozási szokásaink hozományai. Dr. Young csodába illő gyógyulásokat ért el rákból és más súlyos betegségekből csupán azzal, hogy szigorúan lúgos étrendre fogta pácienseit és javarészt nyers zöldségekkel, csírákkal, magokkal és a megfelelő táplálékkiegészítőkkel etette őket. Nem mehetünk el szó nélkül valami mellett, ami ennyi embernek hozta el a gyógyulást.

Ha működik, azaz valós és nagyszámú eredményeket érnek el valamivel, akkor már nem egy elmélet többé, hanem egy módszer. Támadható, kritizálható, lejáratható, de itt az eredmény az egyetlen dolog, ami számít.

4. Vitamin- és ásványi anyag hiány

Az embereknek természetes módon kellene meghalniuk 100 évesen – mint néhány fennmaradt és a civilizációtól elszigetelt embercsoportnál még megfigyelhető – nem valamiféle betegségében, mint a rák, kínok között, fiatalon. A leggyötrőbb betegségek illetve a korai halál sok esetben valamiféle tápanyag hiányára vezethetőek vissza.

A történelem az 1900-as évek elején úgy alakult, hogy Rockeffeler és Carnegie alapítványa átvette az orvostudomány kontrollálását. Rejtett céljuk az volt, hogy a gyógyászat kiszolgálja az akkortájt kialakulófélben lévő hatalmas profitot ígérő gyógyszeripar céljait. Az orvosi egyetemek tananyagait felülvizsgálták és felülírták. A megelőzés és a helyes táplálkozás kikerültek a tananyagból, helyüket a biokémia és kémia vette át, azaz melyik betegségre milyen kémiai anyagot adjunk. A gyógyszerek filléres dolgok, mégis méregdrágán értékesítik őket. Nem elég, hogy a gyógyszertárban megfizettetik velünk, az adónkkal is támogatjuk ezeket a cégeket.

Az orrunk előtt lett a betegségekből egy új iparág, mígnem eljutottunk addig, hogy a tv reklámblokkban minden második reklám valamiféle gyógyszert akar nekünk eladni. Felháborító, hogy Amerikában antidepresszánsokat reklámoznak a tv-ben gyerekeknek. Hatalmas, több milliárd dollárt hozó biznisz, ami töretlenül hasít a „gazdasági válságban”. Ez az erkölcstelenség netovábbja és itt zajlik büntetlenül, mindannyiunk szeme láttára.

„Ha pontosan megértjük a vitaminok működését és megfelelően alkalmazzuk őket, akkor az emberi szenvedést olyan mértékben tudjuk majd csökkenteni, amit ma még a legnagyszerűbb elme sem tud elképzelni.” – mondotta Szent-Györgyi Albert professzor úr 1939-ben.

Sok jó szándékú, bár a multikkal nem versenyképes cég forgalmaz Magyarországon vitaminokat és táplálékkiegészítőket, természetesen az ÁNTSZ és az OÉTI kereszttüzében. Néhány eretneknek kikiáltott orvos – mint például hazánkban Dr. Lenkei Gábor – megpróbál az emberek józan eszére hatni és azt állítja, hogy mielőtt bármilyen gyógyszeres kezelésbe kezdünk, érdemes megfontolni, hogy esetlegesen valamiféle tápanyaghiány áll fenn a szervezetünkben, ami produkálhatja a betegségnek látszó tünetet. Ezért sok „betegségnek tűnő állapot” kezelhető, magas dózisú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, táplálékkiegészítők formájában.

Dr. Lenkei Gábor is több tízezer embert segített ki beteg állapotából a megfelelő táplálékkiegészítőkkel. És megint csak, ami működik, ahol VALÓS eredmények vannak, amellett nem sétálhatunk el. Szerencsére Dr. Lenkei Gábor egészségforradalmi munkájának következtében egyre több magyar ember ismeri fel, hogy fontosak a vitaminok, méghozzá nagy dózisban.

„…Magyarországon is folyamatos támadások érik azokat a cégeket, amelyek terápiás értékű vitamin és ásványi anyag készítményeket forgalmaznak…”– Dr. Lenkei Gábor

„…A második nagy támadást arra építették, hogy bebizonyítják, a termékeim ártalmasak, veszélyesek, és erre hivatkozva kivonják azokat a forgalomból, majd széles körben elhintik a hazug mesét, mely szerint veszélyeztettem a fogyasztók egészségét.” – Dr. Lenkei Gábor

5. Nem iszunk elég tiszta vizet

Ebben a témában egy iráni születésű orvost emelnénk ki, aki ugyancsak elszakadt az egyetemen tanított „dogmáktól” és új nézőpontból kezdte vizsgálni a betegségeket.

Dr. Batmanghelidj üzenete a világnak: Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

Dr. Batmanghelidj az iráni forradalom alatt politikai fogolyként börtönbe került, ahol gyógyszer híján, több ezer foglyot gyógyított ki különböző betegségekből csupán víz adásával. Szabadulása után életét a víz élettani szerepének kutatására tette fel.

Áttörő felfedezéseket tett és rájött, hogy ha fájdalom alakul ki a testben, akkor az annak a jele, hogy a test azon része szomjazik, mert nem iszunk elég vizet. A legsúlyosabb betegségekből, köztük rákból gyógyított fel embereket csupán csak vízivással és só adagolásával. Munkásságát az orvostudomány nem ismeri el, pedig felfedezései korszakalkotóak, ezért könyveket írt, hogy a nyilvánosságra hozza eredményeit a nagyközönség számára.

„A test fájdalom formájában mutatja meg a kiszáradást. Attól függően, hogy hol helyezkedik el a kiszáradt terület, ott jelentkezik a fájdalom is. Nagyon egyszerű dolog ez, elmagyaráztam, mint meghívott előadó ezt az összefüggést nemzetközi konferenciákon a rákról, elmondtam, hogy az emberi test a kiszáradást úgy jelzi, hogy fájdalmat hoz létre, a fájdalom a víz hiányát jelzi a testben; valójában a víz hiánya a mögöttes oka a legtöbb egészségügyi problémának társadalmunkban. …De sajnos ez az információ az orvosi társadalmon keresztül nem jut el a nagyközönséghez, mert ez nem hoz pénzt a konyhára.” –  Dr. Batmanghelidj

6. Klórral fertőtlenített ivóvíz

Kevés figyelmet kap ez a téma, bár annál velősebb. Sajnos még a csapból is „méreg” folyik. Az ivóvíz fertőtlenítésére a legtöbb helyen klórt használnak.

Léteznek már modernebb technológiák, nem ez lenne az egyetlen megoldás, de erre valahogy nem jut pénz és figyelem, pedig a kutatók már közel 40 éve felfedezték, hogy a klórozás által rákkeltő melléktermékek, THM-ek keletkeznek. Hát beszéljenek helyettünk most ők:

„A rák kockázata azok között, akik klóros vizet isznak 93%-kal nagyobb azokénál, akik klórmentes vizet isznak. - Saginaw Hospital, Dr. JM Price MD

„Ennek a tanulmánynak az eredményeként, elég bizonyosak vagyunk benne, hogy kapcsolat van a rák és a klóros víz között.” - Medical College of Wisconsin‚ Senior Research Team

„Egyetlen közös nevező volt a mellrákos nők között, méghozzá az, hogy a mellrákosok között 50-60%-kal több klórozási mellékterméket (THM-et) találtunk a mell zsírszöveteiben, mint azoknál, akik nem voltak rákosak.”- BreastCancerFund.org

„Egyrészről a klórozás megszabadította a jelenlegi civilizációt a víz által terjedő járványoktól. De a másik oldalról, a 70-es évek közepétől a kutatók felfedezték, hogy a klór rákkeltő anyagokat hozhat létre a vízben.  A lakosság 90%-a iszik klóros vizet. Megnőtt a nyelőcső-, végbél-, mell- és gégerákosok és a Hodgkin-kórban (nyirokrendszer rákos elváltozása) szenvedők száma azok között, akik klóros vizet ittak. Illékony szerves anyagok párolognak el a vízből zuhanyzás vagy fürdés alatt. Óvatos számítások kimutatták, hogy a klór belélegzésének jelentősége pont olyannyira nyomós, mint a megivás, ugyanis egy zuhanyzás alatt annyi klórt lélegezhetünk be, mintha 2 liter klóros vizet ittunk volna meg. Azok, akik gyakran zuhanyoznak, ki vannak téve a klórnak, lenyelés, belégzés és/vagy bőrön át való felszívódás által.” - “Bottom Line”, Dr. John Andelman PhD., 1987 augusztus

„A klór a modern idők legnagyobb gyilkosa és megnyomorítója. Mialatt megállította a járványbetegségeket, egy újat hozott létre. Két évtizede, miután 1904-ben elkezdtük klórozni az ivóvizeinket, járványszerű szívproblémák, rák és szenilitás kezdődött meg.” - “Water Can Undermine Your Health”, Dr. NW Walker, DSc

Évtizedek óta tudott, hogy a klór veszélyes, mégis benne van az ivóvizünkben és a hivatalos állásfoglalás buzgón törekszik ennek eltusolására. (Mi a tiszta víz terén küzdünk az egészségforradalomért, honlapunkon zuhanyszűrőt és konyhai vízszűrőt forgalmazunk.)

A lista korántsem teljes…

A rákot előidéző okok listájában még említést érdemelnének a kötelező „védő”oltások, mesterséges étel adalékanyagok, azaz E-számok, a cigaretta és az alkohol, a társadalmi elnyomás következményeiként létrejövő stresszes életmód, a műanyagokba csomagolt élelmiszerek, mikrohullámú sütő és a naptejek. Mindezek nem fértek bele ebbe a cikkbe, de legalább olyan fontosak, mint a fent felsorolt pontok.

Figyelmeztetés!

Egy információs káoszban élünk és ez sem véletlen, ez is a félretájékoztatás és megtévesztés egyik formája. Szűrni a hamis adatot az igaz adattól nem könnyű, de életbevágó. Magunkat és családunkat 100%-ig megvédeni azonban teljesen lehetetlen, mert vannak dolgok, amiken tudunk változtatni és vannak, amiken nem. A tudás mindenképp fontos és az is nagyon fontos, hogy egyre többen tudjunk. Mindenkinek joga van az itt leírt adatokat ellenőrizni és saját szemével megvizsgálni, majd az információs káoszból kiszűrni, hogy vajon ki állít igazat. A doktori cím vagy a magas hivatali pozíció még nem garancia, vannak, akik megvásárolhatóak, és sajnos ez a többség.

És vannak, voltak és lesznek cégek, akiknek elegendő pénzük van, hogy erre is költsenek és elég zajt csapjanak esetleges hamis információkból. Aki hangos, az biztos nem a sarki biobolt tulajdonosa vagy a kertjében gyógyfüveket termesztő füvesasszony lesz. Így ránk marad a feladat, hogy eldöntsük kinek adunk hitelt.

De sose felejtsük el: mi, vásárlók tartjuk életben a gyárakat azzal, hogy vásároljuk a termékeiket. Csak addig tudnak túlélni, amíg minket meg tudnak téveszteni. Bármennyire is hihetetlen, de a döntés NÁLUNK van és nem náluk, ezt ők is tudják, és igazából ettől rettegnek.

Forrás: Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott Egészség, Dr. Lenkei Gábor: Betegségnek Tűnő Állapotok, Dr. Batmanghelidj: Nem beteg vagy, hanem szomjas!  (könyvsorozat), Dr. Robert O. Young – Shelley Redford Young: Ph Csoda, Tóth Gábor: Génháború, John Virapen: Mellékhatás: Halál (egy volt gyógyszergyári vezérigazgató vallomása)

(További érdekességekről a vízivás fontosságával kapcsolatban saját blogomban írok.)

Forrás: http://naturahirek.hu/nem-termeszet-rendje-hogy-rakban-haljunk-meg/

TOP 5