Skip to main content

Mármint a felhasználók persze továbbra is ingyen adhatják közre életük legjelentéktelenebb mozzanatait is, hogy cserébe reklámokkal bombázzák őket, de közben a pénzmozgások legújabb módja is körvonalazódni látszik.

Úgy tűnik, a Facebook új irányba akarja elvinni a nem is olyan rég kötelezően külső alkalmazássá változtatott üzenetküldő alkalmazását, a Messengert. Egy szakértő egy speciális program segítségével darabokra szedte az iOS-es alkalmazást, és a készített felvételek alapján úgy tűnik, a Messenger a jövőben képes lesz arra, hogy a felhasználó egy ismerősének pénzt utalhasson a segítségével.

Andrew Aude szerint a lehetőség már benne van az alkalmazás mostani változatában, csak az kell, hogy a Facebook bekapcsolja azt a kódban. Ha ez egyszer megtörténik, a megadott kártyaadatok segítségével olyan könnyen lehet majd pénzt átutalni, ahogy most képet vagy üzenetet küldünk egymásnak a Facebook csetprogramján keresztül.

Hogy a Facebooknak hogy lesz ebből bevétele, azt egyelőre nem tudni. Vagy az átutalásokból csippentenek le némi pénzt a szolgáltatás díjaként, vagy egyszerűen csak plusz lehetőségként, ingyen adják majd azért, hogy a lehető legtöbben használják a Messengert. Ha a Facebook valóban belép az egyszerű átutalások piacára, olyan konkurensekkel kell megküzdenie, mint a PayPal vagy az eBayhez tartozó Venmo.

Az alkalmazáson belüli pénzforgalom felbukkanása nem teljesen váratlan, Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és igazgatója korábban már beszélt arról, hogy „egy idő után lesz egy közös része a Messengernek és a fizetési lehetőségeknek”.

Forrás

Fotó: Shutterstock

TOP 5