Skip to main content

Filmünk egy kicsi, zárt világban játszódik, a tanyavilágban, amely csupán két sor házból áll. Akiket bemutatunk, egyszerű emberek, szerény körülmények között élnek, ahogyan elődeik is.

Ők még űzik az ősi mesterségeket, őrzik a hagyományokat. Itt él a libatenyésztő, és a juhász. Ebben az egyszerű, egyhangú világban mintha megállt volna idő, valamikor hosszú évtizedekkel ezelőtt. De csak mintha megállt volna. Látszólag. Az igazság azonban az, hogy ha jobban szétnézünk, az idő itt is rohan.

hirdetés

A pusztulás és rombolás felé.

Az egész emberiséget érintő problémák, a globális felmelegedés, a környezetszennyezés, Földünk haldoklásának híre ide is eljutott. És ez a pici, zárt közösség érti, érzi a dolgok súlyát. A maga egyszerű módján mindenki próbál tenni valamit, valami jót, ami talán megmentheti világunkat. Próbálnak összhangban élni a természettel, nem pedig élősködni rajta.

Igyekeznek sértetlenül továbbadni őseink hagyatékát, hogy az eljövendő nemzedék is megismerhesse világunkat. Munkánk a kisember jelentőségét kívánja bemutatni a hatalmak és óriásvállalatok korában, hiszen -- ahogy a mondás is szól -- „a sakkjátszma után a vezért is ugyanoda teszik vissza, ahová a gyalogost". 

(Mikor összedől a globalizált világ, mert nem lesz képes támogatni már a mögötte álló bankrendszer, ismét eljön az a világ, amiről a film szól. Csak ez a világ fenntartható ugyanis. - szerk.)

Rendező: Csubrilo Zoltán, Operatőr: Csubrilo Zoltán, gyártó: CINEMA FILMMŰHELY, producer: CINEMA FILMMŰHELY, Art Pictures Film Production, támogató: Szülőföld Alap, Magyarkanizsai Önkormányzat, Szerbia

Forrás: maga a film

Kép

TOP 5