Skip to main content

Egy amazóniai dzsungelben elszigetelten élő indián törzs, a Mashco-Piro lerohant és elfoglalt egy települést Peruban. Monte Salvado falucskát 200 indián harcos támadta meg, íjakkal és kardokkal felszerelve.

Senki nem sérült meg az ostromban. A perui hatóságok hajókat küldenek a lakosság evakuálására. A helyiek elbarikádozták magukat, de nincsen élelmük. Gyerekek is vannak köztük. Az időjárás megnehezíti az evakuálást, helikopterrel nem lehet megközelíteni a helységet, ezért nem tud a katonaság közbeavatkozni.

hirdetés

A törzs nem volt ismeretlen Monte Salvado lakói számára, korábban rendszeresen kereskedtek velük. Az utóbbi egy évben azonban az indiánok egyre agresszívebbek lettek, egyre többször jelentek meg fegyverekkel a falu környékén. Hogy mi vezetett a helyzet eldurvulásához egészen a falu elfoglalásáig, nem tudni.

Peruban 15 elszigetelt indián törzs él a dzsungelben, összesen 15 ezer tagjuk lehet. A kapcsolatfelvétel tilos velük, hacsak nem ők keresik a civilizációval a párbeszédet. Antropológusok szerint sok problémát jelent, hogy az illegális fakitermelők és drogtermesztők rendszeresen kapcsolatba kerülnek a törzsekkel, és elzavarják őket a területeikről.

Korábban a törzsről videó is készült:

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5