Skip to main content

 

Bővebbet egyelőre nem tudni, Áder János annyit jelentett be tegnap, hogy hivatalában mostantól lesz egy Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság.

Áder János rendkívüli sajtótájékoztatóján egy új szervezeti egységet jelentett be. Mostantól ugyanis a Köztársasági Elnöki Hivatalban lesz egy Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság, amit Kőrösi Csaba fog vezetni.

hirdetés

Áder ezt követően részletesen indokolni kezdte, miért van szükség az új szervezeti egységre. Mint mondta, kiemelt kérdés a köztársasági elnöki munkában már évek óta a környezetvédelem.

Nem mindegy, milyen környezetet hagyunk gyermekeinkre és unokáinkra, a klímaváltozásnak egy sor gazdasági, társadalmi következménye van – tette hozzá. "A fenntartható fejlődés az én megítélésem, és sok tudós szerint ebben a formában valójában fenntarthatatlan fejlődés" – mondta az államfő, aki szerint ezért fel kell hagyni a struccpolitikával.

Ez a munka nem kötődik kormányciklushoz, ez az elkövetkező évek, évtizedek feladata lesz, ezért is van szükség szerinte egy új szervezeti megoldásra. Rövid távon pedig az indokolja, hogy ez év végén lejár a kiotói megállapodás határideje, ráadásul bebizonyosodott, hogy ezt ilyen formában folytatni nem lehet. "Párizs ez év decemberében vízválasztó lesz, eldől, hogy tudunk-e előrelépést hozó nemzetközi megállapodást kötni több évtizedes kérdésekben" – mondta.

Kőrösi Csaba eddig ENSZ-nagykövet volt. Áder szerint azért választotta őt, mert az a tudás, tekintély, amivel rendelkezik, jól kamatoztatható az igazgatóság élén.

A sajtótájékoztatón Kőrösi Csaba is bemutatkozott, mint mondta, négy ország négy egyetemén tanult, többek közt az ENSZ közgyűlésének alelnöke volt. Áder végül megkérte a médiát, hogy jó sokat fogalkozzanak a környezetvédelem kérdésével.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Áder János és Kőrösi Csaba a mai bejelentésen, Fotó: Stiller Ákos

 

 

TOP 5